St Louis Blues vs Montreal Canadiens

Goalies: Allen (confirmed) vs Price (probable)

St Louis Blues är 7-2-1 senaste 10 matcherna och jag gillar vad man får av de i år. Laget är experter på att hitta svagheter hos motståndarna och kan med sitt fysiska spel vinna puck högt upp på isen. Efter 7 raka matcher där man gjort 3 mål eller mer föll man oväntat mot Winnipeg Jets med 3-2 efter övertid. Detta efter att man haft ledningen med 2-1. Patrick Laine var spelaren som satte dit kvitteringen i mitten av tredje perioden och Bryan Little kunde avgöra redan 17 sekunder in i OT.

Montreal Canadiens är ett lag jag hyllat hela säsongen. Jag har rekat de många gånger och med framgång. Senast de spelade rekade jag även Habs tungt mot LA Kings till över 2 gånger pengarna. Den matchen var en riktig karusell där Habs började bäst, men där Kings tog över matchen mer och mer. Efter 2 perioden tycker jag Kings dominerade spelet och Carey Price som sett så stabil ut hela säsongen hade en av sina svagare insatser. Tur för Habs del var att Radulov hade en av sina bättre matcher och blev matchhjälte på alla möjliga sätt. Habs kom tillbaka från 2-4 till 4-4 och tog matchen till straffar. Där har vi som sagt 50/50 och för dagen kunde Habs vinna efter att Radulov återigen varit huvudattraktionen.

I natt kommer jag gå emot Montreal. Detta av tre huvudsakliga anledningar.

Så saknas lagets hetaste målskytt i Alex Galchenyuk som är borta en oviss tid framöver.
Blues har övertaget h2h senaste 10 mötena med 6-3-1.
Price såg mänsklig ut mot Kings och Habs kom undan med hjärtat i halsgropen

På hemmais är Blues svårslagna och man bör vara revanschsugna efter förlusten mot Jets. Endast 1 förlust för Blues efter ordinarie tid hemma och jag tror helt enkelt man vinner i natt.