St Louis Blues - Chicago Blackhawks

Goalies: Allen (probable) vs Berube (confirmed)

Ett klassiskt divisionsmöte väntas i natt när slutspelsjagande St Louis Blues ställs mot rivalerna Chicago Blackhawks på hemmais.

St Louis Blues ligger för närvarande precis utanför slutspel endast en poäng efter Colorado Avalanche med en match mindre spelad. Det betyder att vid seger i natt kommer Blues återta sista Wild Card-platsen med endast 2 matcher kvar av grundserien. Med andra ord kommer Blues komma ut riktigt taggade i natt mot ett lag som inte riktigt varit sig likt i år. Blues har dessutom åkt på 3 raka förluster så en vinst är ett måste i natt. Senast föll man med 2-4 mot Washington Capitals. En match man egentligen var piskade att vinna. Blues inledde starkt via mål från Tarasenko, men Caps stod för en riktigt stark andraperiod och gjorde 3 raka mål. Patrik Berglund gav hemmalaget vittring på kvittering i slutet av andra perioden men trots hårt tryck i tredje kunde man inte hitta någon kvittering. Istället avgjorde Ovechkin med sitt 4-2 mål i öppen kasse.

Chicago Blackhawks har jag nämn många gånger på slutet och hur laget fallit ihop i år. Man är enligt mig top 3 sämsta lagen i ligan och man vill nog bara att säsongen ska vara över. Laget har förlorat 7/10 senaste matcherna man spelat och största anledningen är att man har en väldig svag och orutinerad backuppsättning med svagt målvaktsspel då Corey Crawford varit skadad hela säsongen. Laget stjärnor har inte heller sett lika heta ut och laget har fått förlita sig på sina unga rookies.

I natt finns det inget annat en seger för St Louis men jag gillar inte riktigt att man är såpass stora favoriter. Ni som följt mig länge vet att jag vanligtvis gillar att tippa på underdogen i denna matchup då vi får odds på över 2.20 på ena laget. I natt erbjuds hela 3.05 på moneyline Chicago, vilket en vanlig dag hade varit ett drömodds. Dock måste jag gå ifrån min standard här just pågrund av de helt annorlunda förutsättningar vi har i natt. Berube är bekräftad för Hawks vilket gör att jag tror St Louis kommer ha mycket bra chanser att lösa många mål själv här. Detta på grund av hur viktig matchen är för laget och att det är just Chicago man möter. Jag blir faktiskt inte ens överraskad om laget löser linan Ö5.5 mål själva här, men Chicago borde kunna bidra med 1-2 mål. Därför ser jag nattens spel Över 5,5 mål som ett riktigt bra värdespel. Båda dessa lag brukar historiskt kunna göra en del mål på varandra då Blues snittat hela 3.50 mål/match och Hawks snittat höga 3.30 mål/match sett över de 10 senaste inbördes mötena.

Nattens spel blir alltså

Match: St Louis Blues - Chicago Blackhawks
Spel: Över 5,5 mål
Odds: 1.92
Insats: 4/7u
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 02:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip