Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks

Goalies: Vasilevskiy (confirmed) vs Darling (confirmed)

Tampa Bay Lightning som såg ut att vara borträknade från slutspel vid jul har verkligen spelat till sig en god chans att lyckas. Bolts har hittat spelet och man spelar just nu väldig bra hockey. Laget har vunnit 6/10 senaste matcherna och man har två raka vinster där man senast vann mot Detroit Red Wings med 2-1 efter OT. Laget är just nu endast 3 poäng efter Boston Bruins i jakten om sista Wildcard platsen, och med den formen man har ser jag verkligen Bolts chanser som goda.

Chicago Blackhawks är som alla vet ett topplag av rang. Laget har fin form med 6 vinster senaste 10 matcherna, och laget krigar för att vinna Presidents Trophy. Dock åkte man på en riktig backsmäll senast då man blev slaktade av Florida Panthers med hela 7-0. Matchen började riktigt jämt och Hawks spelade helt okej första perioden som slutade mållös. Panthers fick en kanonstart i andra och satte sedan 2 mål till innan perioden var slut. När sedan Marchessault satte sitt andra mål för dagen tidigt i trejde kändes det som luften gick ur Hawks och man slarvade väldigt mycket och siffrorna rann iväg.

I natt tror jag Hawks är noga med att man inte viker ner sig som man gjorde senast. Försvaret bör vara prio ett och jag gillar att vi får Scott Darling, en av NHL absolut bästa andramålvakter med ett GAA på fantastiska 2.23 mål. Bolts har fin form och bör också ha bra chans här men jag tror det kan krävas OT för seger. 2-2 efter full tid känns som ett troligt resultat, men jag siktar på att Hawks försöker dra ner på tempot och sätta D mot formstark Bolts.

Jag kommer därför spela

Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks U5.5 mål @ 1.862 med 3/7 units hos Pinnacle Sports