Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins

Goalies: Vasilevskiy (probable) vs Murray (probable)

Tampa Bay Lightning har vunnit 2/3 första matcher för säsongen där man senast kommer från en riktigt stark insats mot Washington Capitals. Efter att man inte spelat speciellt bra sina två första matcher mot Florida Panthers (där man vann ena och förlorade andra) rykte man upp sig rejält spelmässigt mot Capitals. En match som jag tycker Bolts visade prov på varför de är ett av ligans bästa lag och varför jag tror de kan gå hela vägen i år. Bolts har enligt mig kanske ligans bästa målgörare i Nikita Kucherov i högform och han var även nyckeln i vändningen mot Caps. Efter att Bolts inlett matchen bäst var det ett effektivt Capitals som ryckte ifrån 0-1 till 0-2, och laget hade en 1-3 ledning innan Kunitz reducerade i slutet av andra perioden. Sedan var det just Kucherov som blev hjälte då han i mitten av tredje perioden stod för en fantastisk soloakt och satte 3-3. Matchen till övertid och även här var det Kucherov som var hjärnan bakom avgörandet. Hans skott (tog lätt på Braden Point) fullbordade vändningen och nu tror jag verkligen Bolts kommit igång.

Pittsburgh Penguins spelade igår mot just samma Washington Capitals och laget verkar kommit tillbaka lite efter bakfyllan inledningsvis på säsongen. Man gjorde en väldigt bra insats där man visade prov på sin styrka, powerplay. 1-0 kom i första perioden via Letang i PP med hans första mål för säsongen. Patrik Hörnqvist ökade på i andra, också i PP och slutligen gjorde Connor Sheary 3-1 i tredje, även det i PP. Pens vann matchen med 3-2 och spelade faktiskt riktigt bra igår.

Penguins är dock B2B i natt och bör vara aningen tröttare än Bolts här. Bolagen håller hemmalaget som klara favoriter, vilket de också ska vara. Dock tycker jag att Pens såg ut att vara riktigt farliga framåt och har ett glödhett PP. Denna matchup brukar dessutom vanligtvis innehålla väldigt högt tempo och mycket mål (4/5 senaste mötena har slutat Ö5.5 mål), och det finns även risk att Pens vilar Murray här. Skulle detta ske kan det verkligen springa iväg med ett Bolts med Kucherov i form.

Nej det känns stabilt och tro att det blir ett nytt målkalas här och jag plockar överspelet i matchen. Nattens spel blir därför

Match: Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins
Spel: Ö5.5 mål