Finska slutspelet rullar på och vi har 1-1 i matcher mellan Tappara och KalPa efter att Tappara rasat fullständigt i tredje perioden på bortaplan senast, och jag räknar med en rejäl uppryckning här.

Tappara vann första mötet hemma med 3-2 efter en snabb vändning i andra perioden där man gjorde tre mål på dryga tre minuter. I match nummer två var det bortaplan som gällde, och man hade en stabil 1-3 ledning med dryga tio minuter kvar av matchen, men då började raset. Man släpper in 2-3 när man är en man mer, sedan utnyttjar hemmalaget två utvisningar och vänder matchen till 4-3 med 1.06 kvar av matchen. Jag räknar med att detta var en väckarklocka för laget som normalt håller högre nivå än KalPa.
Nu ska vi också tänka på att det var bortaplan, och det är hemma som man trivs klart bäst. Men man har inget att skylla på utan bara att glömma det raset och gå vidare.

KalPa trivs precis som Tappara klart bäst på hemmaplan vilket man kan se på poängskörden i grundserien där 61 poäng kom hemma och bara 38 kom på bortaplan. Nu senast gjorde man som sagt en jättevändning i tredje, men det var på hemmaplan och jag kan inte se att man gör en likadan här igen, även om det nu vore hemmaplan. Men nu är det inte det och kikar vi på de senaste mötena så har Tappara fem raka hemmasegrar mot KalPa.

Nej, detta vinner Tappara och jag gillar oddsen vi får.

Speltips: 1 och jag investerar 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip