Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers

Goalies: McElhinney (probable) vs Brossoit (probable)

Toronto Maple Leafs har gått helt okej på slutet och är 6-3-1 senaste 10 matcherna. Man spelade igår en tuff match mot Pittsburgh Penguins där man lyckades vinna i en fartfylld match med 4-3. Vinsten berodde främst på att man kom ut riktigt hårt i första perioden och satte hög press, vilket och gav utdelning. 3-0 efter första perioden var en för tuff uppförsbacke att komma igen från även om Pens gjorde ett bra försök i andra perioden men när Tyler Bozak gjorde 4-2 i slutet av perioden kändes det som spiken i kistan även om Pens skapade lite match med Crosbys 4-3 i slutet av matchen.

Edmonton Oilers fortsätter att vara en besvikelse i år och laget är inte alls lika bra som jag och många andra hade hoppats på. Efter att lagets förstamålvakt Cam Talbot blivit skadad har laget även haft ett enormt högt målsnitt emot och man släpper tyvärr in väldigt mycket mål. Detta leder till att det ofta blir hawaiimatcher när Oilers spelat på slutet då man vet att man behöver göra 3 mål för att vinna matchen. Även Oilers spelade igår och man fick faktiskt väldigt fin utdelning på sin offensiv mot Montreal Canadiens. Likt Leafs gjorde man en väldigt stark första period och hade en komfortabel 2-0 ledning efter de första 20 minuterna. Laget ökade på till 3 och 4-0 tidigt i andra perioden och där stängde man även matchen. Slutresultatet skrev sedan till 6-2.

I natt är dessa två lag B2B och vi får lagens andra och sista möte i natt i Toronto. Med tanke på att båda lagen är B2B kommer Leafs troligtvis starta McElhinney i mål vilket blir hans 5e start den här säsongen. Hittills i år har det blivit 2 vinster och 2 förluster för honom med ett GAA på 3.04 mål. Brossoit ser ut att starta för Oilers vilket blir hans första B2B start denna säsong. Något jag tror blir en tuff uppgift för honom.

Detta är i grunden två väldigt offensivt starka lag och som sagt måste Oilers gå fram här tänker jag för att ha chans på vinst. Första mötet den här säsongen slutade hela 6-4 till Leafs och jag blir inte förvånad om vi har ett liknande resultat i natt.