Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Goalies: Andersen (confirmed) vs Luongo (confirmed)

I natt kommer jag ge mig på en riktig tuff match men min feeling säger att det är dags att bryta trender här. Jag vänder mig till matchen i divisionsmötet mellan Toronto Maple Leafs och Florida Panthers.

Toronto Maple Leafs är ett slutspelslag och även om man inte matematiskt är klara för slutspel så är man i praktiken mer eller mindre det. Vid vinst efter full tid så kommer man säkra slutspelsplatsen, men med 6 matcher kvar av grundserien, måste laget mer eller mindre förlora samtliga i samma veva som de slutspelslagen tar full pott, vilket i mina ögon är osannolikt. Leafs kan dessutom inte ta någon bättre placering i divisionen då Bruins och Tampa är lite för många poäng före för att det ska vara ett realistiskt mål. Jag misstänker att Leafs kör lite hårdare träning just nu och senast mot Buffalo Sabres såg man lite sega ut. Detta ledde slutligen till att man åkte på en mycket oväntat förlust mot jumbolaget med 3-2.

Florida Panthers är i en helt annan sits då laget just nu är precis utanför slutspel. Man ligger 4a i Atlantic Division efter just Toronto, men man har ingen chans att komma ikapp laget. Deras enda chans att ta en Wild Card plats vilket man just nu är 3 poäng i från i och med att New Jersey Devils tog 2 poäng förra natten efter en starkt vändning i tredje perioden. Nu är det alltså upp till Panthers som för övrigt har 2 matcher mindre spelade än Devils att svara upp och ta 2 poäng. Formen på laget är riktigt bra med 2 raka vinster och ett record på 7-3-0 senaste 10 matcherna. Man kommer senast från en 3-0 vinst mot NY Islanders på bortais vilket är riktigt bra gjort sett till att Islanders är ett av ligans farligaste lag framåt på hemmais. En James Reimer som spelade över sin vanliga nivå får ta åt sig en stor ära, men Panthers överlag spelade väldigt bra hockey med över 40 skott på mål där.

Så i natt så gästar alltså Florida Panthers detta till vardags otroligt hemmastarka Toronto Maple Leafs. Lägg där till att Leafs väldigt sällan denna säsong har förlorat 2 raka matcher gör att statstisken inte talar för mitt spel i natt. Dock måste jag ta hänsyn till vissa saker som jag tror spelar in här. Panthers jagar slutspel och måste som sagt svara upp på att Devils vann igår. Formen på laget ser riktigt bra ut och i samma veva som Leafs inte alls levererade spelmässigt senast mot usla Buffalo Sabres så ser jag ändå deras vinstchanser som helt okej. Senast lagen möttes H2H var i slutet av februari där Toronto vann i en riktigt jämn match med 1-0. I den matchen kunde Panthers lika gärna ha vunnit då det verkligen var tillfälligheter som avgjorde. Något säger mig att det är Panthers tur att ha flytet på sin sida och när vi erbjuds över 2.30 på ett formstark slutspelsjagande lag mot ett Leafs som inte har så mycket praktiskt att spela om så måste jag testa. Det funderades länge på om jag skulle spela Florida Ö2.5 mål här istället för vinst inklusive övertid, men då oddset skiljer så extremt mycket (över 50 punker) så kommer jag gå på det högre oddset, men Panthers Ö2.5 mål är absolut ett alternativ då jag ser det som stor chans att Leafs gör minst 2 mål själv. Hur som helst blir nattens spel:


Match: Toronto Maple Leafs - Florida Panthers
Spel: 2 money line
Odds: 2.33
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:30

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip