2 Förhandsfavoriter till guldet möts nu i gruppspelet för att strida om 1a platsen.

USA och Ryssland inledde båda sin OS-resa med att krossa sina motståndarna, Ryssland avfärdade Slovenien med komfortabla 5-2 och USA "knuste" Slovakien med hela 7-1.

Ryssland startade i ett ruggigt tempo och gjorde inom dom 4 första minuterna 2 mål, signerade Ovechkin och Malkin. Två viktigaste kuggarna som fick producera redan i första matchen och kan nu spela avslappnat.. och när firma Ove/Mal spelar avslappnat vet vi nog alla hur det ser ut.

USA gick ut med bra fart men fick först ordentlig utdelning i 2a period. 4mål på mindre än 7 minuter och hela 6 mål i andra perioden. USA visar vilken bred trupp dom har iom att dom fick 6 olika målskyttar. P. Kane assisterade till 2 och han blir även viktig att få igång även i målskyttet.

När nu dessa lag drabbar samman så lägger vi linan över 6.5 till smaskiga 2.45.