Vancouver Canucks - Boston Bruins

Goalies: Markström (probable) vs Rask (probable)

Vancouver Canucks åkte på andra raka förlusten senast mot San Jose Sharks när man föll med klara 4-1 på bortais. Canucks kom aldrig riktigt in i matchen utan Sharks tog tidigt ledningen i matchen och ökade på i andra perioden till 2-0. När sedan 3-0 kom i tredje perioden av M.Sorensen kändes matchen väldigt klar, och även om Canucks fick in en reducering via ett oroligt snyggt klapp klapp spel med Sedin-bröderna och Tomas Vanek så var Sharks aldrig hotade i matchen.

Boston Bruins ser riktigt starka ut för tillfället och man radar upp segrar. Man är 8-2-0 senaste 10 matcherna och senast tog man enligt mig en stark vinst mot Calgary Flames på hemmais vilket blev lagets andra raka seger. Bruins såg i början av matchen lite sega ut men man gjorde matchens första mål via R.Nash. Som sagt såg Bruins sega ut i inledningen och Flames kunde vända på ledningen innan första halvan perioden var över. Andra perioden låg och vägde länge men Bruins fick in en viktig kvittering i slutet av perioden. Med den goda känslan visade Bruins återigen upp vilket tungt lag man är i år och kom ut i tredje perioden som ett klart bättre lag och vann den perioden med klara 3-0 och slutresultatet skrevs till 5-2.

I natt återvänder Canucks hem efter senast bortamatchen och jag tror det kan bli tufft för Canucks igen. Bruins är i dagsläget ett lag i harmoni och man hittar vägar och vinna även om man inte spelar sin bästa hockey varje minut. Bruins har dessutom fått 4 dagars vila vilket borde betyda att man är spelsugna och har 100% energi i nattens match. Man är det klart bättre laget på papperet och med Canucks senaste insats i ryggen ska man vinna denna match efter 60 minuter. Jag spelar därför

Match: Vancouver Canucks - Boston Bruins