Vancouver Canucks - Florida Panthers

Goalies: Markström (confirmed) vs Reimer (probable)

Vancouver Canucks återvänder hem efter en tuff roadtrip som dock avslutades med en riktigt stark insats mot ett formstarkt Dallas Stars. Vancouver åkte efter 4 raka förluster och 3 raka förluster on the road till Dallas men en tung form. Dock var det ett helt annat Vancouver som visade upp sig mot Stars och man körde över motståndet som var tagna av Canucks höga tempo. Redan efter2 minuter av matchen så tog Canucks ledningen i matchen och innan första perioden var över ledde man med hela 3-0. Man drog inte ner på tempot i andra perioden då man utökade till 4 och 5-0. Slutresultatet blev 6-0 och det som imponerade mest var att man ledde skotten med hela 33-17 efter två spelade perioder. Canucks hade helt enkelt ett oerhört högt tempo i laget och tog pucken till mål där man fick utdelning.

Florida Panthers kommer också från en seger senast, men matchen var en riktigt hawaiimatch. Edmonton som stod för motståndet kom tillbaka från Ekblads ledningsmål till en 2-1 ledning innan båda lagen bytte mål med varandra. Oilers hade en 3-2 ledning inför tredje perioden och det kändes som hemmalaget skulle ta hem två poäng här. Men då fick Florida känsla och en riktigt vild tredjeperiod gjorde att gjorde 4 mål och slutresultatet skrevs till sjuka 7-5.

I natt gästar detta Panthers Vancouver som återvänder till hemmais efter 4 raka bortamatcher. Florida är inte kände för sitt försvarsspel eller målvaktsspel för den delen och jag tror hemmalaget kan utnyttja detta i natt. Av det jag såg av Canucks mot Dallas så var man väldigt raka i spelet och tog pucken till mål. Fortsätter man med det på samma sätt i natt mot ett lag som inte har det vassaste försvaret och målvak så tror jag man har riktigt goda chanser att göra minst 3 mål. Panthers hade fin offensiv mot Oilers och bör också kunna göra en del mål och därför kan Ö5.5 mål vara ett bra alternativ. Men jag väljer att gå på hemmalaget och spelar därför

Match: Vancouver Canucks - Florida Panthers
Spel: Vancouver Ö2.5 mål