HockeyAllsvenskan kommer lite i skymundan för de så oerhört fina semifinalerna i CHL som även dem spelas ikväll. Men en match i HockeyAllsvenskan spelas ikväll och det är mellan två riktiga krislag, Västerås vs Oskarshamn. Här håller jag inte riktigt med marknaden då jag tycker Oskarshamn inte bör vara så stora underdogs som dem faktiskt är. Jag spelar Oskarshamn +0 till @2.23 hos Pinnacle med 3/5U.

Västerås:
Västerås hittar vi längst ner i tabellen av samtliga lag i HockeyAllsvenskan med sina 34 inspelade poäng så ligger man 9 poäng bakom AIK som ligger precis ovanför sträcket. Med andra ord är varje match oerhört viktig för Västerås just nu. Västerås form är dock ingenting att pynta granen med, på de tolv senaste matcherna har man endast lyckats vinna två av dem, dock har man på dessa tolv matcher åkt på tre strafförluster vilket givetvis svider rejält för en klubb där det verkligen inte bara rullar in poäng. Västerås har oerhört svårt med målskyttet, man har gjort minst mål i HA, det är tur för dem att defensiven har fungerat hyggligt bra annars hade man legat dödssist, nu har man iallafall en chans att komma top-12 även om det kommer bli väldigt tufft. Västerås är inte heller så bra i specialsteams som man måste vara för att dra det där extra strået i dem jämna matcherna. Att Västerås står så pass långt mot Oskarshamn idag tycker jag är fel.

Oskarshamn:
Oskarshamn är inne i en väldigt tuff period nu med fem raka förluster och man har dessutom halkat ur top-8. Vid seger ikväll går man dock upp på en tillfällig sjundeplats som givetvis vore väldigt skönt för Oskarshamn. Oskarshamn är enligt mig ett lag som ska vara där uppe och kriga. Förra året slutade man på en tredjeplats i HockeyAllsvenskan och jag tycker verkligen man bör vara där uppe och kriga i år också. En seger ikväll är som sagt oerhört viktigt. Alltså Oskarshamn är verkligen det bättre laget, det har man visat både denna säsong och förra. I år kan man exempelvis bara titta lite på statsen, Oskarshamn tekar bättre, Oskarshamn gör mer mål, Oskarshamn spelar bättre i PP och BP, Oskarshamn har betydligt vassare målskyttar och man ligger rättvist före i tabellen. Jag tycker att Oskarshamn +0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) till @2.23 betalar för bra och hugger den med 3/5U.

Match: Västerås-Oskarshamn
Spel: Oskarshamn +0
Odds: @2.23
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle /Sportmarket
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip