Det är nu även dags för Växjö att avsluta sitt CHL-gruppspel och det gör man mot Cardiff, ett Cardiff som man förlorade mot med 5-1 på bortais, helt otroligt nog. Idag tror jag det blir liknande siffror fast åt andra håller och spelar Växjö -3.5 till 2.02 hos Unibet med flatinsats 2U.

Växjö leder just nu gruppen och behöver vinna denna matchen för att säkra gruppsegern och den chansen kommer man givetvis inte att missa. Växjö är ett så oerhört mycket bättre lag än Cardiff och ska bara köra över här om man vill och det tänker jag att man vill med tanke på den mycket pinsamma förlusten borta senast mot just detta lag med 5-1. Växjö har inlett SHL på mer eller mindre bästa sätt, inför den senaste omgången hade man sex raka segrar, men nu senast tog det stopp mot ett Djurgården som gjorde en bra match. Växjö ligger tvåa i SHL hittills och det är framförallt på hemmaisen som man har levererat. Fyra matcher på hemmais har blivit fyra segrar och gett totalt 11/12 poäng. Samma sak gäller i CHL-gruppspelet där man vunnit två av två matcher på hemmais med ganska stabila segrar och då har man mött bättre lag än vad Cardiff är. Växjö kommer givetvis gå för segern här så man säkrar gruppsegern och dessutom så tror jag man är mycket revanschsugna efter förlusten i Cardiff, kanske är man så pass sugna att man vill jobba tillbaka 5-1-underläget så man vinner matchen sett över två matcher? Det jag försöker komma till är iallafall att Växjö bara ska köra över detta motstånd om man försöker och det tror jag man gör.

Cardiff ligger nu trea i gruppen före Davos efter segern mot Växjö senast på hemmais. En rejäl skräll då jag tror att alla hade tippat Cardiff att komma klappsist i denna grupp. Cardiff har stått för rätt bra insatser på deras hemmais i Wales, vinst som sagt mot Växjö senast och en övertidsvinst mot Davos. Sen blev det dock en hemmaförlust mot Liberec med 3-7 på hemmaisen. Tuffare har det varit borta där man först förlorade med sinnessjuka 11-1 mot Davos och sedan förlust med 5-2 mot Liberec. Rätt tydligt att man trivs klart bättre på hemmaisen, känns onekligen som man kommer få det oerhört tufft borta mot Växjö idag, är Växjö på minsta lilla spelhumör ska man vinna med minst fyra puckar.

Match: Växjö - Cardiff
Spel: Växjö -3.5
Odds: 2.02
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00
Bolag: Unibet

Stort GL vig rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip