Tjena! Sex matcher i SHL idag, herregud vilket smörgåsbord vi har framför oss. Den match som jag bestämt mig för att skriva en liten text om är supermötet mellan Växjö och Frölunda. Ettan mot tvåan alltså och jag hoppas vi kan få se fler mål i detta mötet än förra mellan dessa två lag. Skämt åsido, senast dessa lag möttes vann Frölunda med sinnessjuka 8-5 och det är hittills den mest målrika matchen i SHL i år. Jag hoppas dock på mycket mål, spelet som är lagt är över 5 mål till @2.35. Det innebär att om det blir exakt fem mål så får vi pengarna tillbaka, mer en fem mål så vinner vi och fyra mål eller färre så blir det förlust. Enkla förutsättningar, jag tar detta spelet med 3/5U.

Växjö:
Växjö har en mycket mycket fin form. I SHL har man sex raka segrar vilket givetvis är oerhört starkt. Dock förlorade Växjö sin senaste match hemma mot Sparta Prag i CHL med 1-2 i tisdags. Växjö har varit rätt så målglada denna säsong med ett totalt målsnitt på 5.15 mål per match. Om man endast ser till deras hemmamatcher så ligger snittet på exakt 5 mål per match. Om man ska titta på hur många matcher som slutat med 5 mål eller mer för Växjö under denna säsong så är det i 52% av fallen. Växjö är inget lag med press på sina axlar i denna match, man kan bara slappna av, spela sin hockey utan att känna någon stress. Man har spelat oerhört bra nu under en längre tid och känner nog att det mesta känns bra och man möter Sveriges bästa lag. Dock kommer garanterat hungern finnas där, speciellt eftersom man åkte på ett nederlag senast i CHL och att man förlorat båda mötena mot Frölunda denna säsong.

Frölunda:
Även Frölunda är i en alldeles strålande form. Skrev en rek om dem i förrgår där jag berömde dem otroligt mycket så känns onödigt att dra upp allt det igen. Men kan bara säga kort och gott att dem känns kompletta, allting fungerar och nu senast säkrade man till 95% säkerhet avancemanget till CHL-finalen då man semifinalkrossade Fribourg hemma med 5-1. Med en stor stor ledning i SHL och extremt mycket självförtroende kommer över Frölunda kunna spela sitt spel till 100% ikväll utan någon som helst press på sina axlar. Det är en viktig faktor varför jag tror att vi kan få se en målglad batalj denna kväll. Frölunda har dock inte riktigt lika målrika matcher som Växjö, men det beror på att dem har en så oerhört fin defensiv. Men om jag ska vara riktigt ärlig så såg defensiven inte lika fin ut som i vanliga fall mot Fribourg. Visst, nu släppte bara Frölunda in ett mål i den matchen men det berodde mycket på att målvakten storspelade och att Fribourg hade svårt att utnyttja sina lägen. Dålig skärpa. Hur som haver, Frölundas snitt ligger på 4.7 mål per match overall och man endast kollar på bortastatsen så ligger snittet på 4.75 mål per match.

Kort och gott! Två lag som kan spela utan vidare press på sina axlar. Två lag i jätteform som sprutat in mål den senaste tiden. Ett Frölunda som såg ut att ha lite problem i defensiven i tisdags. Nej att vi får @2.35 på Ö5 mål tycker jag är för högt.

Match: Växjö-Frölunda
Spel: Över 5 mål (Insatsen tillbaka vid exakt 5 mål)
Odds: @2.35
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle /Sportmarket
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip