Växjö möter Karlskrona i Vida Arena ikväll 19.00 som är den enda SHL-matchen som denna fredag har att bjuda på. Växjö känns oerhört vassa och Karlskrona får inte alls till det på bortais, hemmalaget -1.5 puckar spelas hos Williamhill till 2.00 med en flatinsats.

Växjö har inlett sin säsong starkt, man har vunnit gruppen i CHL och ligger på en tredjeplats i SHL, tabellen är dessutom haltande så man ligger egentligen ännu bättre till. Växjö inledde grundserien med sex raka vinster (två av dessa kom efter OT). Det var först i den senaste omgången som Växjö förlorade sina första poäng i den mycket tuffa bortamatchen mot Djurgården, en match som var väldigt jämn och Växjö gjorde inte på något vis en dålig match. Efter matchen mot Djurgården hade man sin sista match i CHL där man slog Cardiff med 3-2 på hemmais, ett resultat som gjorde att Växjö vann gruppen. Resultatet speglade dock inte matchbilden tycker jag, jag tycker Växjö gjorde en riktigt vass insats faktiskt, skapade väldigt mycket och visade bra kämparglöd trots att man mötte ett så pass dåligt lag. I mitten perioden hade Växjö på riktigt kunna vinna med 4/5-0, den perioden slutade istället 1-1 och matchen blev relativt jämn tillslut. Nu är det dags för hemmamatch mot Karlskrona och som Växjö trivs på isen i Vida Arena. Tre CHL-matcher och fyra matcher i SHL har spelats på hemmais, sju matcher har blivit sju segrar Bara en av dessa sju matcher har man vunnit efter förlängning så totalt har man inkassaerat 20/21 poäng på hemmaisen hittills i år. Växjö har även vunnit skotten i alla sina hemmamatcher denna säsong. Dessutom har man varit mycket vassa i powerplayspelet med dryga 27%! Även boxplayspelet har varit fenomenalt med nästan 85% penaltykill, riktigt starka papper för Växjö. Att slå Karlskrona hemma idag med två puckar eller mer ser jag som mycket troligt och därför känns -1.5 fin till 2 gånger såsen.

Karlskrona har inlett segern ganska väntat men ändå ganska stabilt. Med det menar jag att man har slagit de "sämre" lagen och har förlorat mot de starkare hittills. Vinsterna har kommit på hemmais mot Mora, Linköping och nu senast Rögle efter straffläggning. På bortaisen har det varit rejält mycket tuffare, alla tre bortamatcher har slutat med förluster och i samtliga matcher har man förlorat skotten oroväckande stort. Räknar man skotten på och utanför mål så har Karlskrona ungefär -70 skott på sina tre bortamatcher vilket är helt sinnessjukt. Karlskrona har varit rätt bra i både powerplay och boxplay, men all den bra statistiken kommer från deras hemmamatcher, på bortais har varken PP eller BP fungerat speciellt bra. Hittills har Karlskrona mött tre bra lag på bortais, Frölunda, HV71 och Brynäs. Man har som sagt blivit överkörda i spelet mot alla dessa tre lag och idag kommer inte vara ett undantag när man möter ett superstarkt Växjö. Jag har svårt att se hur Karlskrona ska hitta någon väg att vinna, enda tänkbara är att Karlskrona spelar på sitt max och Växjö gör en dålig match, men som dagsläget ser ut just nu så tror jag inte det kommer hända.

Match: Växjö - Karlskrona
Spel: Växjö -1.5
Odds: 2.00
Bolag: Williamhill
Insats: Flat
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keeo moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip