Jag går allin på hemmalagen idag, sista spelet för dagen blir Växjö hemma mot Luleå där jag tycker hemmalaget bör ta en stabil seger. Växjö -1.5 spelas hos Coolbet till 2.30 med en flatinsats.

Växjö går fortsatt som tåget, ingenting verkar kunna stoppa dem. I SHL har man vunnit fyra av sina fem senaste matcher och det är mer eller mindre så det sett ut genom hela säsongen. Växjö har varit fruktansvärt stabila denna säsong och därmed överlägsna. Dessutom avancerade man i CHL till final när man slog ut Liberec med totalt 7-2 över två matcher, den första matchen slutade 1-1 på bortais då kände väl Växjö att man fick höja sig lite hemma, då vann man med 6-1, otroligt imponerande. Jag har funderat lite på om Växjö snart kommer börja slå av på takten i SHL, förstaplatsen är mer eller mindre säkrad för Växjö som det känns just nu men jag tror inte man kommer göra det ännu och framförallt inte mot Luleå. Växjö har nämligen mött Luleå två gånger denna säsongen och både gångerna har man förlorat, inte ens tagit en poäng. Dessutom hade man väldigt svårt med Luleå förra året också. Växjö kommer nog vara ovanligt motiverade till denna matchen för att få knäppa norrlänningarna på näsan och visa vilka som är bäst egentligen. Dessutom kan ju lagen mötas i slutspelet och då är det oerhört viktigt att komma in med ett gott självförtroende.

Luleå var inne i en mycket fin period, men efter det har det gått rätt tungt, tre raka förluster och nu senast två övertidsvinster. Vinsterna har kommit mot Malmö borta (imponerande) och Rögle hemma (inte så imponerande). Luleå ligger tia i tabellen på relativt säker mark men Örebro jagar så det gäller att samla på sig poäng. Luleå är ett betydligt svagare lag på bortais än hemma och jag kan inte så många hopp för att Luleå ska vinna idag, mer eller mindre det enda jag kan se är att Växjö har hjärnspöken att man inte kan slå Luleå eller att man slappnar av för mycket och bara ställer inte skridskorna, men så har inte Växjö sett ut förut denna säsongen så det tror jag inte.

Växjö är dessutom klart bättre än Luleå i specialteams, slår man ihop boxplay och powerplay så ligger Växjö tvåa i den tabellen samtidigt som Luleå ligger på en åttonde plats. Jag kan bara se denna matchen sluta på ett sätt. Vi får se! Jag tror Växjö tar en bekväm seger, ska vi säga 4-1?

Match: Växjö - Luleå
Spel: Växjö hcp -1.5
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip