Dags för match mellan heta Växjö och formsvaga Malmö, precis som det låter så kommer spelet komma på Växjö, raka ettan spelas hos bet365 till 1.85 med flatinsats.

Växjö har börjat börjat SHL på nästintill bästa tänkbara vis med 22 inspelade poäng av 27 möjliga. Hemmaspelet har varit outstanding med 14/15 inspelade poäng. I CHL har även hemmaspelet varit bländande med tre segrar på tre försök. Växjö ligger just nu två i SHL, två poäng bakom Färjestad som har spelat en match mer än Växjö. Vid seger idag kan man alltså vara serieledare. Växjö har sett mycket solida ut. Kollar man på Växjös skott så har man vunnit skotten i åtta av nio matcher och kollar man till enbart hemmaspelet så har Växjö vunnit skottet i fem av fem matcher och dessutom med marginal, minst sagt imponerande. Men det finns ju fler lag som har bra skottstats men inte vinner matcher SHL, så varför gör Växjö det? En viktig detalj är att powerplay och boxplay har varit klart bäst i SHL om man slår ihop båda spelformerna. I powerplay är Växjö seriens näst bästa lag med dryga 31% mål i deras powerplay, etta i den tabellen ligger Rögle vilket är rätt sjukt. I boxplaytabellen ligger man trea med dryga 84% i penaltykill, riktigt bra siffror det med. Slår man ihop powerplay och boxplay så har Växjö en procent på 115.41% och det är man klart bäst i serien på. Dessutom är Viktor Fasth den tredje bästa målvakten i SHL hittills med en räddningsprocent på 93.29%. Så om man slår ihop alla dessa styrkor som Växjö hittills visat så kan man konstatera att man är ett mycket bra lag som spelar bra hockey i alla spelformer och dessutom är man mer eller mindre ostoppbara på hemmais, 1.85 på Växjö-seger hemma mot Malmö idag känns mycket bra!

Malmö började denna säsongen mycket bra men har den senaste tiden inte spelat lika bra hockey som man gjorde i början. I SHL kommer man nu från fyra raka förluster och har bara lyckats ta en poäng på dessa fyra matcher. Då har man inte heller under denna period haft det tuffaste spelschemat, två hemmamatcher mot Örebro och Luleå samt bortamatcher mot Skellefteå och Linköping. Senast man tog tre poäng i SHL var hela sju omgångar sedan då man slog Brynäs på hemmais. Malmö ligger på en tiondeplats i SHL med 11 inspelade poäng på de nio inledande matcherna, något man givetvis inte är nöjda med. Jag tror dock Malmö kommer vända på denna negativa trenden och jobba sig uppåt i SHL men jag tror man får det mycket tufft mot Växjö på bortais idag för bortaspelet har absolut inte fungerat. Fyra bortamatcher har Malmö hittills spelat och det har slutat med fyra förluster och två inspelade poäng av tolv möjliga, inte bra minst sagt. Samma sak gäller i CHL där det blivit förluster i två av tre bortamatcher, Malmö har hittills i år inte alls trivts på bortais. Malmös PP har hittills i år inte alls stämt, man har riktigt svaga siffror i den spelformen, endast 14.81%. Boxplayspelet har varit varken eller, inte bra och inte dåligt. Räknar man ihop dessa siffror så har Malmö en PP/BP procent som ligger på 91.29%. Med dessa siffror ligger man på en elfte plats i serien. Alltså är det stor stor skillnad på Malmö och Växjös spel i powerplay/boxplay, som så många matcher så avgörs matcherna i just specialteams så det känns tufft för Malmö ikväll. En annan anledning som gör att Malmö inte vinner så mycket matcher är att den annars så duktiga målvakten Alsenfeldt läcker in alldeles för mycket mål, han har en räddningsprocent på 88.37% och det är givetvis inte godkänt. Malmö började förra säsongen alldeles utmärkt och ledde serien efter tio omgångar, någonting som jag aldrig kommer glömma. ;) I år har man som sagt börjat mycket sämre, en bidragande orsak tror jag kan vara att man för första gången någonsin fått spelat CHL och det kanske har varit tufft för Malmö eftersom man inte har haft den erfarenheten sedan tidigare. Spekulationer.

Raka ettan på Växjö idag känns fin till 1.85, jobba!

Match: Växjö-Malmö
Spel: Växjö
Odds: 1.85
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip