Dags för första semifinalen och nu känner man hur det verkligen börjar dra ihop sig. De lagen vi har vidare till semifinalspel är Djurgården, Skellefteå, Växjö och Malmö. Dem två sistnämnda spelar i dagens match och jag anser att det finns en hel del saker som pekar på varför Växjö kommer vinna ganska enkelt mot Malmö i det första mötet. Jag spelar Växjö att vinna under ordinarie tid till 1.75 hos Unibet med en flatinsats.

Vi har fyra väldigt fina lag vidare till semifinalspelet. Den enda skrällen i kvartsfinalerna var att Malmö slog ut Frölunda. Det är ingen jätteskräll men ändå en skräll. Jag trodde Frölunda skulle ta det men Malmö lyckades slå Frölunda med 4-2 i matcher vilket är mycket imponerande. Men att slå ut Frölunda i en sex matcher lång serie är jobbigt, det har garanterat tagit en hel del på Malmös energi. Givetvis har man även fått otroligt mycket energi och självförtroende av att slå ut Frölunda, men man kommer inte ifrån att det har tagit på deras kroppar. Till skillnad från Växjö som relativt enkelt städade av Brynäs med 4-1 i matcher. Senast Malmö spelade var den 29e mars och senast Växjö spelade var den 26 mars, så Växjö har en hel del mer vila i sina kroppar, något som jag tror kan vara ganska avgörande. Dessutom är det betydligt "lättare" att möta Brynäs än Frölunda, så inget snack om att Växjö bör vara klart fräschare inför denna match.

Om vi ska släppa kropparna ett tag så är det betydligt fler faktorer som spelar in för att jag ska spela detta spel. Det är klasskillnad mellan dessa två lagen. De två lagen som var överlägset bäst i SHL:s grundserie var Djurgården och just Växjö, och av dessa två lag så var Växjö klart vassare. Det är inget snack om saken denna säsong, oavsett vilket lag som vinner slutspelet så kan nog alla vara eniga om att Växjö är Sveriges bästa lag säsongen 17/18. Växjö är så otroligt fina på samtliga positioner och dessutom tycker jag att man har Sveriges bästa coach i Sam Hallam.

Växjö och Malmö har såklart mötts fyra gånger hittills denna säsong i grundserien, där började Malmö med att slå Växjö i den första matchen men efter det har det varit idel Växjö-segrar med rätt klara resultat. 4-2, 4-0 och 6-3 har dem tre senast mötena mellan lagen slutat och då alltså samtliga Växjö-segrar.

En stor anledning till att Malmö slog ut Frölunda var att man var oerhört effektiva samtidigt som Frölunda inte var det. Malmös "flyt" kommer inte hålla i sig och denna gång möter man ett oerhört mycket skarpare lag i Växjö som allt som oftast sätter dit sina chanser. Nej jag tror detta blir väldigt tufft för Malmö. Spelet på Växjö känns mycket fint.

Match: Växjö - Malmö
Spel: Växjö
Odds: 1.75
Insats: Flat
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19.30

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip