Vita Hästen möter under fredagskvällen AIK på hemmais. En match som minst sagt kommer bli tuff för hemmalaget. Vita Hästen är i en brutalt dålig form samtidigt som AIK har sin bästa form under hela denna säsongen. Jag kommer spela bortalaget AIK av inte bara denna anledning, kommer in på mer detaljer senare i reken. AIK spelas till @2.30 hos Bethard med en flatinsats.

Vita Hästen har minst sagt en jobbig förlustsvit, sex raka matcher har man förlorat och totalt lyckats skrapa ihop 2/18 möjliga poäng. Denna oerhört svaga poängskörd har gjort att man dalat i serien och ligger just nu näst sist. En stor anledning till varför jag tror Vita Hästen kommer få ovanligt svårt att vinna ikväll är dels deras urusla form och dels att man mer eller mindre levt på sitt oerhört bra powerplayspel hela säsongen. Man saknar dock numera Rickard Palmberg som möjligen kan missa resten av säsongen, en otroligt viktig spelare för Hästen som klart mest mål i Vita Hästen. Vita Hästen har gjort 37 av sina totalt 89 gjorda mål i just powerplay. Idag möter man dock ett AIK som dels är disciplinerade vad gäller utvisningar, man drar på sig näst minst utvisningar i hela serien. Dessutom har AIK ett bra boxplay med dryga 83%. DESSUTOM har Vita Hästens PP inte varit det bästa under den senaste tiden. Om inte Vita Hästen powerplay fungerar i en sån här match mot ett för dagen riktigt vasst AIK så tror jag inte man har så mycket att hämta, det är huvudanledningen till att jag tror AIK vinner, för dem är dessutom ett klart bättre ishockeylag.

Vita Hästen har dessutom haft oerhört svårt att göra mål på slutet. AIK däremot har varken problem med att göra mål eller hålla tätt bakåt, om både offensiven och defensiven fungerar så är det inte konstigt att det går så bra som det gjort för AIK den senaste tiden. 10 raka matcher med poäng, 8 vinster på dem 10 senaste och nu en vinstsvit på fyra raka matcher, dessutom ligger man nu riktigt bra till i serien på en fjärdeplats. Går resultaten AIK:s väg idag så kan man ligga tvåa i serien ikväll när man står i duschen efter matchen.

AIK har mött Vita Hästen två gånger denna säsong, senast man mötte dem på bortais så vann man med 8-2 (!!!) och senast man mötte dem hemma så vann man med 2-1. Det känns verkligen som att AIK bör ta sin tredje seger mot Vita Hästen denna säsongen om man spelat som man gjort de senaste matcherna.

Match: Vita Hästen - AIK
Spel: AIK
Odds: 2.30
Insats: Flat
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip