Alltid lite chansartat med spel likt dessa, en målvakt kan ju faktiskt ha vaknat på Tommy Salo-sidan och får för sig att nicka in puckar i egen bur i tid och otid, sådant är svårt att värja sig emot för oss spelare. Men om inget oförutsett inträffar så känns det här spelet rätt bra på förhand.

Det är en viktig match. I synnerhet för Vita Hästen som vid förlust är hela fem poäng bakom Karlskrona. Och då finns det också två lag framför Karlskrona. Man behöver inte vara någon större matematiker för att inse att en förlust ikväll i stort sätt skulle innebära slutet för den här säsongen. Vilket skulle vara ett misslyckande.
Det duger alltså inte att släppa till något skit tidigt i matchen så att man får börja jaga direkt. Jag tror att man är väl medvetet där och inte kommer att gå bort sig i onödan.

Karlskrona fick hålla nollan sist. Och det var inte mannen som ibland kan agera vägg helt på egen hand, Tero Leinonen, som gjorde det. Nej, Mattias Modig är mannen som numera håller i spaden.
Trygga 3-0 på Piteå hemma. Och det är ju lätt att vifta bort som det enklaste att göra, för att Piteå är Piteå. Men dessa norrlänningar har den senaste tiden stått för en hel del praktinsatser på bortaplan så det är inte bara att städa av dom.
Hur som helst jäkligt nyttigt att få hålla nollan, och bygger man vidare på det försvarsspelet och målvaktsepelet till en början även här, ja då får Hästen (som jag som sagt tror är livrädda för att hamna i slakten tidigt här) hitta bra nycklar för att låsa upp.

Möjligt att matchen öppnar upp sig efter hand. Men det känns ändå som om den första perioden kan bli rätt trevande. För, en förlust här, den blir tung att reparera.
Under 1,5 mål i den första perioden blir mitt hetaste spel en annars inte helt lysande och upphetsande speldag.