En enda hockeymatch i HA och SHL denna kväll. Istället har vi ju CHL-final där Växjö spelar, där har Tobias Romander skrivit en väldigt bra rek, den hittar ni under dagens bästa spel. Men nu fokus på kvällens match i Hockeyallsvenskan där jag tycker att Vita Hästens odds stigit för mycket under dagen. Jag spelar Vita Hästen att vinna matchen under ordinarie tid till 2.13 hos Nordicbet med en flatinsats.

Vita Hästen har en mycket positiv form. Man har på sina sex senaste matcher vunnit fem av dem och om man kollar på enbart hemmaspelet så har Vita Hästen fyra raka segrar och totalt tagit 11/12 poäng. Den stora anledningen till att man börjat vinna så mycket matcher är att defensiven mer eller mindre har suttit 100%. I dessa fem matcher man har vunnit har man totalt släppt in fyra mål vilket är fruktansvärt imponerande. Vita Hästen ligger inför dagens match på tionde plats i tabellen men skulle vid en trepoängare här idag avancera till en mycket fin sjundeplats, laget bör vara väldigt sugna på att lyckas med den bedriften.

Västervik då, här är formen nästan lika tydlig fast åt andra hållet. På sina fem senaste matcher så har man fyra förluster av den enkla anledningen att man gör för lite mål och släpper in för mycket, varken offensiven eller defensiven verkar sitta just nu. Så har det varit nu under en längre period då Västervik bara har tre segrar på sina elva senaste matcher och det är givetvis alldeles för svagt. Västervik fick dessutom en skada på sin förstemålvakt i förra matchen så han kommer inte komma till spel i kvällens match.

Vita Hästen är seriens fjärde bästa lag i BP samtidigt som Västervik är på nionde plats i BP-statistiken. Vita Hästen är dessutom som vi vet Hockeyallsvenskans klart bästa lag i PP samtidigt som Västervik är det tredje sämsta laget i BP. Med andra ord är det jättefördel Vita Hästen i specialteams.

Kollar vi dessutom inbördes möten denna säsong så ser vi att Vita Hästen har klar fördel även där, tre matcher har spelats, Vita Hästen har vunnit samtliga, en efter övertid samt två stabila trepoängare. Inget snack om saken att Vita Hästen ska vara stora favoriter här idag!

Match: Vita Hästen - Västervik
Spel: Vita Hästen
Odds: 2.13
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip