VHL bjuder på mycket matcher idag och för många av lagen står mycket på spel, medans andra redan är klara för slutspel eller redan missat chansen. Här spelar Voronezh mot Khimik, och jag väljer sida.

Voronezh har insett sedan länge att man missat slutspel, då man bara spelat ihop 45 poäng hittills, och just nu är det 67 poäng som krävs för att nå slutspel.
Formen är rätt okej och tre av de fem senaste har slutat med seger. Men som sagt har man inget att spela för utan man spelar för hemmapubliken och folket som betalar, vilket är en motivation i sig. Hemmaspelet är dock under all kritik och man har bara vunnit fem matcher av 22 med en målskillnad på 48-79.
Man är bättre på bortaplan när man slipper föra spelet på samma sätt. Inte för att man försöker på sig det hemma varje match, men publiken vill ju ändå se ett lite offensivare lag hemma.

Khimik ligger på plats 13 i tabellen och man är i princip klara för slutspel om inget konstigt händer, men helt klara är man ändå inte. Vid seger här går man dock upp på 78 poäng och då är man helt klara, och ett motstånd som Voronezh borde vara en perfekt match för att säkra avancemang.
Formen är fin och fyra segrar på de fem senaste är facit, där man förlorade något oväntat hemma mot Gornyak Uchaly efter en dålig förstaperiod.
Finns lite mer att förvänta sig på bortaplan, men nio segrar på 22 matcher får ses som godkänt för ett lag som tillhör mittenskiktet i tabellen, då ligan är väldigt ojämn.
Senast blev det seger mot Orsk hemma med 3-2, och man visade styrka när man vände 1-2 till 3-2 i sista perioden.

Bortalaget kan säkra slutspel i eftermiddag, och mot ett bottenlag så bör man göra jobbet!

Speltips: 2 och jag kliver in med 3u // TT

This is the stats tab
This is the post tip