Börjar med att tacka Rangers som fixade tredje raka reken inatt! Till nattens omgång:

NHL:s hetaste lag (tillsammans med St. Louis) mot ligans för tillfället sämsta. Visserligen ligger linan inatt på ö 3,5 ist för 2,5. Samtidigt anser jag att 2,25 är mer än spelvärt i den formen capitals befinner sig i. Då kör vi!

Det börjar se ut som man är van vid i capitals igen, Bäckström passar = Ovechkin gör mål. Ryssen har nätat 8 ggr dem 5 senaste matcherna och det syns på honom under matcherna att han tycker de e kul igen. I början av säsongen såg han ibland oerhört ointresserad ut och det gick tungt både för han och resten av laget. Men Oates spelsätt börjar sitta. Senast kommer man från en riktigt imponerande vinst mot Montreal borta, som är erkänt starka på hemmais.

Skadade i senaste matchen för Capitals var olycklige nyförvärvet Martin Erat samt Brooks Laich, Joel Ward och Jeff Schultz. Hos Carolina spelade inte Joni Pitkanen, Patrick Dwyer och Marc-Andre Bergeron deras senaste match.

Washington har 5 raka segrar och Ovechkin är alltså i storform och han står nu på 26 mål på 40 matcher och delad skytteligaledning med Stamkos! Även Brouwer och Ribeiro gör båda en riktigt bra säsong och har nätat 13 respektive 12 gånger. Vi har ju också vår svenske fantastiske center Nicklas Bäckström som iallafall enligt mig har en stor del i Ovechkins form. Dem spelar numera i samma kedja igen vilket inte var fallet i början under Oates ledning. Vi vet ju sen innan hur vassa dem två är tillsammans. Bäckström har nu gjort 36 assist på 40 matcher (3:a i nhl) vilket är extremt bra. Washingtons senaste 5 matcher:

Montreal Canadiens - Washington Capitals 2-3
Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-2
Florida Panthers - Washington Capitals 3-4
Washington Capitals - New York Islanders 2-1 str
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 3-5

Washington ligger på en 6:e plats i nhl i antal gjorda mål per match med ett snitt på 2,92 mål/match.

Lagen har mötts 4 gånger tidigare denna säsong. Washington har vunnit 3 av dessa möten, det senaste alltså med 5-3. Carolina går som sagt tungt och ligger näst sist i Eastern Conference (bara Florida är sämre) och kommer inte att gå till slutspel. Carolina ligger på 28:e plats i minst antal mål insläppta per match. Man släpper i snitt in 3,20 mål/match, bara Florida och Calgary släpper in fler mål i hela NHL.

Carolina har låtit alla sina 3 målisar fått stå mycket, man har Cam Ward som är en världsklass målvakt och en personlig favorit. Däremot tror ja inte han tycker den här säsongen varit speciellt rolig då han radat upp fantastiska insatser utan att laget vunnit. Utöver Ward har man Ellis och Pieters. Det mesta talar för att Pieters står inatt. Han släpper i snitt in 3,12 mål/match vilket inte är särskilt bra. Pieters har startat 10 matcher hittills och vunnit 3 av dessa samt förlorat 7. Carolina har 6 raka förluster:

Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 3-5
Boston Bruins - Carolina Hurricanes 6-2
Carolina Hurricanes - New York Rangers 1-4
Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 0-5
Carolina Hurricanes - Washington Capitals 3-5
Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes 4-1

Även om capitals ibland har lite svårt för denna typen av matcher och att vara storfavoriter tror jag att man tar en komfortabel seger inatt. Med Ovechkin i spetsen blir de åka av för Hurricanes!

Spelar alltså Washington Över 3,5 mål till 2,25 ggr pengarna hos Betsson . Lycka till vid rygg ! http://www.spreadsheet.se/rivert övriga spel.

EDITERAD 2013-04-11 18.46:15

This is the stats tab
This is the post tip