Washington Capitals - Nashville Predators

Goalies: Grubauer (confirmed) vs Rinne (probable)

Ett riktigt tungviktsmöte i natt när ettan i Central Division gästar de redan segrande Metropolitan-segrarna Washington Capitals. Två av de bästa lagen i ligan alltså och jag tycker vi har ett bra spel på bortalaget här.

Washington Capitals har återigen vunnit Metropolitan division och laget har verkligen hittat formen inför slutspelet. Lite såhär såg det ut förra säsongen då Caps såg riktigt stabila ut, men om vanligt chokade i andra rundan. Laget återvänder hem efter en kort roadtrip som man avverkade på bästa sätt med 2 vinster. Senast mot just slutspelsjagande St Louis Blues där man vann med 4-2. Caps har som sagt gått riktigt bra och är fina 8-2-0 på sina 10 senaste matcher.

Nashville Predators står för nattens motstånd och laget toppar hela NHL med sina 113 inspelade poäng före Boston Bruins som är 3 poäng efter. Preds kan med nattens match säkra divisionstiteln och dessutom ha ett riktigt bra utgångsläge på att vinna föreningens första Presidents Trophy om man lyckas ta 2 poäng i natt. Detta hade man även bra möjlighet att göra senast mot Florida Panthers men föll med 2-1 efter ett dramatiskt slut på en riktigt jämn fight. Matchen var på förhand riktigt oviss då Panthers har sett riktigt starka ut, speciellt på hemmais. Panthers jagar dessutom slutspel och mycket riktigt blev det en stenhård fight. Roberto Luongo spelade riktigt bra och gav laget chansen att vinna då Preds var laget som pressade på men Panthers utnyttjade sina lägen. Preds hittade en kvittering med 0.6 sekunder kvar efter att Filip Forsberg hittat pucken bakom Luongo, men efter en coaches challange så dömdes målet bort. Tveksamt enligt mig med otroligt viktiga poäng för Panthers del.

I natt har vi alltså två av ligans absolut bästa lag som ställs mot varandra och varför väljer jag då att spela på denna på papperet superjämn match? Jo just på grund av vad Preds har att spela om och vad Caps har att spela om. Caps kan varken bli sämre eller bättre i tabellen. Man har redan säkrat divisionstiteln och har även säkrat hemmaisfördelen. Just nu handlar det om att hitta formen och inte åka på några skador på nyckelspelare medan Preds kan göra något historiskt, dvs vinna Presidents Trophy. Vid seger kan man dessutom säkra divisionstiteln vilket betyder hemmaisfördel och ett möte med Colorado Avalanche (idagsläget) vilket man såklart vill möte istället för ett på papperet starkare Minnesota Wild. Lägg där till att Preds spelade bra senast men inte riktigt fick utdelning tror jag att man har bra chans att vinna här. Preds har dessutom vunnit de 3 senaste inbördes möten med Caps och jag gillar att vi får de som underdogs. Jag kommer därför spela

Match: Washington Capitals - Nashville Predators
Spel: 2 money line
Odds: 1.95
Insats: 3/7u
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip