Washington Capitals - NY Islanders

Goalies: Holtby (confirmed) vs Halak (probable)

Returmöte mellan Washington Capitals och NY Islanders redan i natt då dessa lag ställdes mot varandra igår. Matchen slutade då hela 7-3 till Washington som gjorde en riktigt fin insats.

Washington gästade NY Islanders igår och laget som kommer från två fina vinster kunde inte gjort en bättre insats. Trots att Islanders var lagen som tog ledningen i första perioden så svarade Caps med två snabba mål i mitten av första och efter de första 20 minuterna så hade Caps med sig en 3-2 ledning till omklädningsrummet. I andra perioden tog man verkligen tag i taktpinnen och var det klart bättre laget vilket också gav resultat på tavlan. 2-0 och ledning 5-2 inför trejde var en uppförsbacke som Islanders inte kunde hämta ikapp och istället drog Caps ifrån till slutresultatet 7-3.

NY Islanders jagar slutspel, men vägen dit ser riktigt mörk ut. Matematiskt har man fortfarande chans då man är 10 poäng ifrån sista Wild Card-platsen i Eastern, men skulle man tyckas ta sig dit måste Islanders mer eller mindre vinna resten av de återstående matcherna samtidigt som lagets konkurrenter förlorar. Detta är mer eller mindre osannolikt och därför är mest troligt Islanders säsongen mer eller mindre över i och med att man förlorade igår mot Caps.

I natt är det alltså B2B möten mellan dessa lag i en matchup som vanligt brukar ge oss massor med mål likt igår. Då trodde även jag på över i matchen, men historiskt så brukar B2B möten innebära lite lugnare matcher andra mötet. Vi har dessutom båda lagens förstamålvakter i mål i natt då båda backups spelade igår (Grubauer och Gibson) vilket också ökar säkerheten i målet. Islanders säsong är mer eller mindre över och jag känner att luften kan gått ur laget aningen här. Caps vill med sitt 10 poängs försprång till sista slutspelsplatsen mer eller mindre blivit klar för slutspel och vill såklart inte dra på sig några onödiga skador i slutet. Tycker matchen i natt allmänt känns avslagen och kommer därför fokusera på att det blir en målsnål historia. Jag kommer därför spela under 6.0 mål inklusive övertid.