Washington Capitals - Tampa Bay Lightning

Goalies: Holtby (probable) vs Vasilevsky (probable)

Washington Capitals har inte riktigt gått att känna igen i år då man inte riktigt kommit upp i samma nivå som man hade förra året i grundserien då laget radade upp vinst efter vinst. Man har varit inne i en liten tyngre period där man släppte in ovanligt mycket mål mot halvbra motstånd. Laget gästades senast av Ottawa Senators på hemmais och det är på förhand en väldigt tuff uppgift. Speciellt då Caps förlorat de 3/5 senaste matcher man spelat innan dess. Laget gjorde dock en riktigt fin match där man spelade likt man gjorde förra året och med två sena mål i första perioden tog man kommandot i matchen. I andra perioden ökade man på till 3 och 4-0 och laget hade kontroll efter det läge och spelade säkert i försvaret för att spela hem de 2 poängen. Matchen slutade tillslut 5-2 och Caps tog en viktig vinst för självförtroendet.

Tampa Bay Lightning fortsätter att ånga på och det råder ingen tvivel om att laget är överlägset det bästa laget i ligan. Laget har endast förlorat 5 matcher i år och man är sjuka 16-3-2 efter 21 matcher spelade. Laget föll mot NY Islanders med 5-3 på hemmais men revanscherade sig direkt senast mot Chicago Blackhawks då man vann med 3-2 efter OT. Men man måste konstatera att Tampa var riktigt riktigt illa ute. Hawks spelade väldigt bra och Patrick Kane hade show i första perioden med 2 mål och gav sitt Hawks en 2-0 ledning i matchen. Bolts krigade sig tillbaka till 2-2 och tog i matchen till OT även fast Hawks haft bra lägen att avgöra matchen. Lyckligtvis skaffade sig Bolts ett PP i OT som blev avgörande när Brayden Point kunde avgöra.

Till nattens spel då? Jag kommer ge mitt förtroende till hemmalaget här även om man ställs mot ligans bästa lag. Som sagt har Bolts bara förlorat 5 matcher i år, men jag tyckte att man inte såg lika stekheta ut som vanligt senast mot Hawks och man hade väldigt svårt att komma igenom Hawks tajta spel. Likt Hawks är Caps ett välorganiserat lag som vanligtvis är på samma nivå som Tampa Bay. Laget har historiskt alltid haft bra koll på Tampa och vunnit de 7/10 senaste mötena. Dock vann Tampa senast med 4-3 efter OT i en väldigt jämn match tidigare denna säsong.

Dessutom ser jag verkligen inte att Caps ska vara underdogs på hemmais mot något lag i ligan och gillar att vi får de till ca 2 gånger pengarna.