Winnipeg Jets - Arizona Coyotes

Goalies: Pavelec (confirmed) vs Smith (probable)

Ikväll har vi två riktigt fina matcher mellan Habs-Pens och Kings-Sharks på schemat. Dock kommer jag välja att reka spel i en klart mindre attraktiv match på förhand då jag kikat in Jets som gästas av ligans sämsta lag Coyotes.

Winnipeg Jets har haft det relativt tungt på slutet. Laget har 4 raka förluster och skadan på Patrik Laine ger verkligen avtryck i laget. Positivt för Jets är att Laine är tillbaka på is för första gången sedan hjärnskakningen idag. Senast Jets spelade var för två dagar sedan då man hade en tuff bortamatch mot San Jose Sharks. Sharks visade sig vara numret större hela matchen och hade kontroll från matchstart. En säker 4-0 ledning blev för tuff för Jets som tillslut föll med 5-2.

Arizona Coyotes har verkligen blivit sämre och sämre ju längre säsongen blir. Man har förvisso en väldigt tunn trupp så det kanske inte är helt ologiskt att detta händer. Laget spelade senast borta mot Edmonton Oilers där man föll med 3-1. Coyotes har två raka förluster och har förlorat 8/10 senaste matcherna man spelar. Med det ligger man i botten av ligan tillsammans med Colorado.

Jag tycker vi har lite intressant målvaktsmatch i nattens möte vilket är en av anledningarna till nattens spel. Gamle räven Ondej Pavelec är bekräftad att starta nattens match. Pavelec är en rutinerad målvakt, men som är till åren enligt mig och inte håller NHL-klass längre. Jets har varit tydliga med att man kommer satsa på Hellebuyck och Hutchinson denna säsong. Så att man väljer att spela Pavelec är en överraskning enligt mig. Han har spelat 17 matcher i AHL i år med ett GAA på 2.78 mål och SV% på 91.7%. Inga speciella siffror precis.

Trots detta startar Jets ett 4 matcher långt homestand och vill börja hemmamatcherna bra. Räknar med att man sätter gasen i botten och bör pressa ett virrigt och uselt Coyotesförsvar. Men med en rostig Pavelec i mål tycker jag Coyotes bör kunna göra mål…

Ö5.5 mål ger nästan 2 gånger pengarna och det tycker jag är bra betalt med nattens förutsättningar.

Nattens spel blir alltså

Winnipeg Jets - Arizona Coyotes Ö5.5 mål @ 1.98 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip