Damernas lopp blev som jag tänkte, Nepryaeva var grym på första sträckan!

Tror vi får se samma sak i herrloppet, oddset är lite lägre men fortfarande minst 3 tiondelar för högt.

Första sträckan
Blir ingen längre motivering. Många länder ställer upp med sina svaga kort här och har sina starka åkare på andra sträckan. Sundby, Manificat, Bolshunov och Cologna kommer alla på andra sträckan medan Kazakstan skickar ut Poltoranin på första. Jag tror Poltoranin skulle vinna första sträckan även om de fyra tidigare nämnda startat för sina länder. Nu ställs alltså Poltoranin mot:
Toenseth
Larkov
Burman
Baumann
Gaillard
Hakola

Jag kanske blivit lite väl kaxig efter damloppet men hur ska dessa hänga med en av världens bästa klassiska åkare. I min värld ingen. Maxinsats åker in på 1.75, runt 1.35 hade varit rimligt. Tror också Gaillard har bra chans att vara topp-3 på första sträckan, han var 6a på den klassiska delen i Skiathlon och det räcker långt i denna samling åkare.

Totalt
Norge är för bra. Punkt slut. I övrigt är det ett par länder som har en riktigt stark åkare blandat med några sämre åkare, bla Frankrike med Manificat och Schweiz med Cologna. Manificat och Cologna åker båda andra sträckan och där är Cologna starkare men jag tror att Frankrike är klart före Schweiz vid första växling. Gaillard(Frankrike) var 2(!) minuter Snabbare än Baumann(Schweiz) på den klassiska delen i Skiathlon och eftersom jag tror att Poltoranin kommer bomba på kommer fältet att spricka upp tidigt och Baumann bör hamna långt efter. Cologna får det sedan väldigt jobbigt att ta ikapp det som Baumann tappat. Vidare är Frankrike betydligt vassare på tredje sträckan med Parisse(13e på Skiathlon) mot Livers. På fjärde är det liten fördel Schweiz men då tror jag försprånget är för stort.

Testar också Ryssland att vinna utöver Norge. Om bara Larkov är med hyfsat efter första bör Bolshunov, Chervotkin och Spitsov lösa en silvermedalj hyfsat enkelt. Värst emot enligt bolagen är Sverige men jag ser inte Richardsson, Hellner och Halfvarsson mäta sig med dessa tre. Speciellt Spitsov såg vass ut när han tog brons på 15 km fristil så där får Calle det jobbigt.

Spelen blir alltså:

Kazakstan vinna 1a sträckan @1.75(5/5 units) Unibet

Frankrike topp-3 på 1a sträckan @2.50(2/5 units) Unibet

Frankrike före Schweiz @1.83(3/5 units) bet365

Ryssland att vinna utan Norge @1.75(3/5 units) Unibet


Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip