Speltips

Speltips Degerfors v Jönköping Södra

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-08 17:00 Spela här

Speltips Degerfors v Jönköping Södra
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1.90 Speltips: Över 2.5 mål
2012-04-08 17:00 Degerfors v Jönköping Södra Över 2.5 mål 1.90 facecat

Superettan-premiär står får dörren. Degerfors IF tar emot Jönköping Södra på Stora Valla. Förra säsongen slutade Degerfors på femte plats. Det var ett strålande resultat, DIF hade häng på allsvenskt kval och bitvis också på en direktuppflyttning. Degerfors är ett spelskickligt lag som vill spela fin fotboll. Det har de också visat, framför allt på hemmagräs.

Kollar man på DIFs sex senaste hemmamöten mot Jönköping ser det ut såhär:

Degerfors vs. J-Södra 6-1
Degerfors vs- J-Södra 2-2
Degerfors vs. J-Södra 2-3
Degerfors vs. J-Södra 3-1
Degerfors vs. J-Södra 0-1
Degerfors vs. J-Södra 1-0

Fyra av sex matcher har slutat över 3 mål. DIF har tre vinster, Jönköping 2 och en delad pott.

DIF har tappat en hel del spelare inför denna säsong. Peter Samuelsson, bäste målskytt på 17 baljor, har tillsammans med backklippan Christoffer Wiktorsson gått till ärkerivalen Örebro SK. Christoph Lalleh, som stod för mycket offensiv kreativitet på ytterkanten, har flyttat till Stockholm och Hammarby. Andreas Ljunggren-Eriksson har dragit till Ljungskile. Samuelsson, Lalleh och Ljunggren-Eriksson har varit DIFs främsta offensiva pjäser. Tillsammans har de gjort 30 mål av de totalt 54 DIF-producerade.

Det är vad som har försvunnit. Men det har kommit in en del intressanta spelare också. Framför allt det sena lånet med AIK-anfallaren Kwame Karikari. Han stannar augusti ut, vilket är fantastiskt för DIF. Han startade 19 matcher för Gnaget förra säsongen och spelade även Supercup-finalen mot Helsingborg. Kommer Karikari in bra i DIF och får göra några tidiga mål kan det bli ”shöw” på Valla under våren och sommaren.

Trots det offensiva avbräcket finns det spelare som kan göra mål i DIF. Alexander ”Nutt” Andersson har visat på försäsongen att han kan näta. Klingberg, som gjorde 5 mål förra säsongen, har mer mål i sig än så. Om det kan lossna ordentligt för Amadaiya Rennie så kan det även bli en hel del mål där. Solberg, Brandeborn kan även dom prestera framåt. Nyförvärvet Gheorge ”Guci” Andronic från Värnamo finns det stora förväntningar på. Så det finns trots omständigheterna spelare som kan göra mål i DIF. Ett intressnt nyförvärv är också Gary Sundgrens pöjk Daniel Sundgren som också ska bli intressant att följa.

DIF spelar med ett 4-2-3-1 system och så här kommer de att ställa upp i premiären, av lördagens finslipande träning att döma. Målvakt: Brian Edwards. Backar: Andreas Gunnarsson, Andreas Holmberg, Robert Medvegy, Ghandy Kassenu. Centrala mittfältare: Gheorghe Andronic, Tobias Solberg, Niklas Klingberg. Yttermittfältare: Amadayia Rennie, Erik Nilsson. Forward: Kwame Karikari.
Ersättare: Jonas Bohlin, Jonas Olsson, Alexander Andersson, Christopher Brandeborn, Pontus Jakobsson, Jesper Karlsson och Daniel Sundgren.

Tar vi en titt på bortalaget Jönköping Södra är det ett lag som slutade på 12 plats ifjol. Har superettans skyttekung Branimir Hrgota i laget, 18 mål. Har även värvat Kalle Svensson från IFK Göteborg.

Såhär säger tränaren Patric Werner inför matchen:
”Vi har en tuff inledning på Serien. Jönköping som vi möter i premiären på Stora Valla på påskdagen har värvat en hel del bra spelare, bland andra mittbacken Kalle Svensson från IFK Göteborg och så har de superettans skyttekung Hrgota kvar i laget. Så det är en riktigt tuff öppningsmatch. Jag tycker vi spelar bra fotboll och i år har vi tagit ett steg till när det gäller passningsspelet. Men vi behöver bli lite rakare i spelet och skapa fler målchanser. Jag tror att det kommer, och får vi ordning på det kommer det att bli bra. I våra bästa stunder tycker jag att vi spelar bättre fotboll än under förra säsongen, så jag är optimistisk”.

Degerfors satsar alltid offensivt på hemmaplan och det blir ofta målrika matcher. Trots premiärmatch och lite nerver tror jag på över 2.5 mål. Det kommer att vara mycket folk på Valla och många är förväntansfulla och nyfikna på om DIF kan försvara eller till och med förbättra fjolårsplaceringen. Degerfors har spelare som vill visa framfötterna direkt då konkurrensen är stenhård.

Vi har aldrig haft en sådan här tuff konkurrenssituation. Det är oerhört hård konkurrens, och verkligen hugget som stucket vem som ska spela, på flera platser, säger tränaren Jonas Lindskog.

Karikari tror jag kan passa in bra i DIFs spelstil och då lär han få en hel del målchanser. Även Jönköping har bra offensiva kuggar som kan störa DIF-försvaret.

Jag lirar över 2.5 mål som ger 1.90 på bet365 .

Rygga på egen risk!

facecat - 08 April, 2012, 12:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!