Att tippa utgång i matchen mellan Storvreta - Falun är lite av ett lotteri. Falun har haft spelövertag i de två första matcherna och borde, sett till spelet, ha 2-0 i matcher. Nu står det dock 1-1 och ikväll har Strovreta hemmaplan. Svenska spels odds på Storvreta vinst (1.45) lockar inte. Däremot är oddset på Falun kittlande. En Falun vinst ger fina 4 ggr degen. Tar man en titt på statistiken har Falun vunnit 9 av 13 bortamatcher under grundserien, alltså ett starkt bortalag. De vann även första matchen mot Storvreta på bortaplan med 8-4. Såhär säger bland annat Henrik Stenberg i Storvreta inför kvällens match:

"Vi har ganska mycket att leva upp till. Vi har inte spelat bra, det kan man inte påstå och vi har kommit in i matchserien lite konstigt."

Jag finner spelvärde i Falun vinst,antingen raka tvåan till 4 ggr pengarna eller hcp (0-2) till klart godkända 1.85.

Svenska Spel kör de "head to head". Ikväll möts Storvretas Henrik Stenberg mot poängligavinnaren Rasmus Enström. I senaste matchen skadade Stenberg fingret och var länge osäker till spel idag. Vad jag kan läsa på innebandymagazinet.se (http://www.innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=102&aid=44279) har killen ont i fingret och något skall vara av, men inte så pass allvarligt att han inte kan medverka, men hur mycket han spelar är ännu oklart. Han kommer troligtvis bedöva fingret.

Rasmus Enström vann grundserien (26 matcher) poängliga på 64 poäng (39 mål, 25 ass)att jämföra med Henrik Stenbergs 36 poäng (21 mål, 15 ass. I slutspelet leder Enström poängligan med 22 poäng (11 mål, 11 ass) på 7 matcher. Detta kan jämföras med Henrik Stenbergs poängskörd på 11 poäng (7 mål, 4 ass). Både spelarna lirar i lagens förstafemmor, och får därmed mycket speltid. Ett plus i kanten är att Enström spelar powerplay för sitt Falun. Vad jag erfar spelar inte Stenberg powerplay för sitt lag. Denna spelform är i innebandy en nästintill 50 % målgaranti.

Att Rasmus Enström vinner "head to head" i flest antal gjorda mål i kvällens match är taget till 2.10 på Svenska Spel .

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip