Speltips

Speltips Häcken-Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-12 19:00 Spela här

Speltips Häcken-Mjällby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 3.10 Speltips: 1 (AH -1.5)
2012-04-12 19:00 Häcken-Mjällby 1 (AH -1.5) 3.10 mr_england

Jag håller hysterisk form för dagen och mina tre senaste rekar har suttit till oddsen 8.50, 2.50 och 2.67. Ta rygg och åk med till Bahamas eller skyll dig själv…

Först några ord om min senaste rek. Som väntat var IFK Göteborg för dåliga för att besegra Norrköping. Visserligen hade man domaren emot sig och dominerade bollinnehavet. Något man i och för sig borde göra då man nästan bara har mittfältare i truppen och glömt att värva tillräckligt med backar och anfallare inför årets säsong… I övrigt imponerade man inte då man skapade få riktiga chanser och Real Blåvitt känns extremt överskattat.

Ni som bara spelar på namn och inte bryr er om hur lagen spelar eller hur laget är sammansatt (läs IFK Göteborg) kan sluta läsa nu. Den här gången rekar jag nämligen Häcken – laget som är ständigt underskattat.

Tyvärr försvann en del av värdet i den här reken i och med Häckens storseger mot Malmö FF. Då vi ändå bjuds på oddset 2.67 på Häcken att vinna med minst två mål mot halvljumma Mjällby kan jag dock inte låta bli. Oddset är fortfarande för högt i förhållande till vinstchansen. Personligen ger jag Häcken minst 50% chans att vinna med två mål eller fler mot Mjällby och då vet alla som kan något om spel att oddset 3.10 är riktigt bra.

Häcken spelade 0-0 i en dålig match borta mot GAIS i premiären. I hemmapremiären krossade man dock MFF med hela 5-0 i en match där man var helt överlägsna. Även om Malmö missade en straff kunde Häcken utan problem gjort åtta mål i den matchen och Häcken visade att man är ett riktigt bra lag. Särskilt på hemmaplan. Att Malmöklacken sjöng att de ville ha pengarna tillbaka redan i halvtid är ett riktigt gott betyg för laget från Hisingen.

Med spelare som Waris, Anklev, Chatto, Makondele och en pånyttfödd Martin Ericsson är Häcken ett lag för toppstriden i allsvenskan. Klubben har en väldigt god ekonomi tack vare Gothia Cup och kan jobba på i lugn och ro utan samma press som många av de större klubbarna. Med Drugge och Williams på bänken och Henriksson och Vazques på skadelistan så visar de även att de förfogar över en av allsvenskans bästa trupper. Häcken har ett riktigt fint passningsspel och är väldigt bra offensivt. Något som gör att de kommer bli väldigt svårslagna på hemmaplan den här säsongen.

Mjällby har så här långt spelat 0-0 borta mot AIK och 0-0 hemma mot Örebro. Mjällby är ett ganska meningslöst lag som inte engagerar om ni frågar mig men det samma säger nog många om Häcken även om de har Gothia Cup-pengarna att falla tillbaka på. Mjällby har några duktiga spelare i Ekenberg och stabile Rosengren men i övrigt är det inget som hetsar upp en och jag tror de kommer vara inblandade i bottenstriden i höst.

Även om Mjällby gör det ok är Häcken flera klasser bättre. Särskilt på Rambergsvallen där Häcken kommer vara extremt starka och offensiva. Jag tror därför att Häcken vinner den här matchen med minst två mål – asian handicap -1.5. Kunde Häcken slå Malmö FF med 5-0, siffror som lika gärna kunde varit 8-0 eller 8-1, ska det inte vara omöjligt att vinna med två bollar mot Mjällby.

Spel: Häcken vinner med asian handicap -1.5 – odds 3.10 hos bet365 .

Matchstart torsdag kl 19.00.

mr_england - 09 April, 2012, 21:29

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
WillEm - 2012-04-12 18:33:57

Någons som vet varför oddset på Häcken höjs hela tiden?

ELLE - 2012-04-12 18:04:27

Intressant... Pode och Ekenberg på bänken för Mjällby, man startar istället med Erton och Eriksson.

Shepard - 2012-04-12 15:08:49

Kamma er, mjällbyfans. Ni har inte en suck på rambergsvallen ikväll. Har själv spelat Häcken -2 till 5,60.

Hemmahuntes
Ett tips: Om du tycker att det är lika stor chans att ett odds på 2,70 slår in som att ett odds på 6,00 slår in så är det bara att lassa in allt du har på 2an och på Mjällby +1,5 - istället för att klaga över det på en rek.

hejamaif - 2012-04-12 15:03:09

Bra skämt där England,

men jag tänker iaf in vara en noob som lägger mina pengar till 2.67. Jag väntar upp oddset till 3 ggr pengarna. Som detta spel står i nu. Känns ju som detta är lite mer profit än 2.67.
Jag kanske ska ansöka om blogg här på rekat och klart istället. ......

mr_england - 2012-04-12 09:19:12

Kul att se att 3 av 6 medlemmar i Mjällbys supporterförening hittat hit. Lycka till ikväll!

hemanhuntes - 2012-04-11 19:02:59

i 6-0 vinsten förra året gjorde Mjällby sin sämsta match sedan man gick upp i Allsvenskan, efter den matchen vände Mjällby och var väl ett av de bättre lagen på hösten.
För övrigt hade Häcken då Ranegie som sedan vann skytteligan, sm även är utmärkt för inläggsspel!

hejamaif - 2012-04-11 18:08:56

Mr_england.
Kan hålla med om att Häcken är ett bra allsvenskt lag, som absolut om det vill sig väl kan hamna topp 5!

Men det du säger om mjällby stämmer inte särskillt bra. Om du hade sett 180 minuter av årets matcher hade du nog inte skrivit förljande ovan!

Asper är sjukt underskattad och har aldrig varit bättre i mjällby-målet. Mjällby har 3 mycket bra mittbackar och har i princip bara släppt till 1 riktig !, ja 1 chans till motståndarna på 180 minuter.

och 6-0 ifjol kan man inte ta med som argument idag, mjällby var som mest nere i botten vid den tidpunkten ifjol. och 6-0 var verkligen i överkant.

Att norrköping ger 7 ggr pengarna borta mot elfsborg, ja då är det ett stort skämt att mjällby ger 6.50 ggr. Mjällby kan verkligen ta poäng imorgon. Gl med ditt spel, men jag avstår 100%!

mr_england - 2012-04-11 12:28:41

hemanhuntes: Väldigt märklig argumentation. Häcken slog MFF med 5-0 och hade massor av chanser utöver det men det berodde enbart på Malmö. Häcken slog Mjällby med 6-0 ifjol....

Den som lever får se. Håller inte med om att Häcken bara är ett kontringslag. Kontrade de hem 6-0 ifjol?

Ciao - 2012-04-11 09:51:43

Håller med hemahuntes här.
Ryggar ej på denna! Att Mjällby håller nollan till 5.00 är mer spelbart i mina ögon. Defensivt är Mjällby riktigt bra iår!
0-0 till 9.00 pengarna med.

hemanhuntes - 2012-04-11 09:17:08

Oj! Riktigt dålig rek i min mening.

För det första så vet alla som såg matchen mellan Häcken och Malmö att Häckens storseger till stor del inte beror på sin egna fantastiska förmåga att spela anfallsspel utan på Malmös otroligt dåliga offensiva omställningsspel samtidigt som Häcken var riktigt bra på det samma. Otroligt missvisande match i min mening och inte det minsta jämförbar med matchen mot Mjällby.

Ett annat fel du har i din text (antar att du inte sett Mjällby spela fotboll ännu) är att Mjällbys spel faktiskt har imponerat, inte minst spelare som Fejzullahu och Asper. Med Marcus Pode från start i matchen kommer man med ett bättre lag än man gjorde mot ÖSK och AIK.

Häckens stora styrka med Warris (som hyllas något ofantligt...) är kontringsspelet, dvs snabba omställningar helst när man vinner bollen högt upp i banan. Det funkar bra när man möter ett lag som Malmö, som i egentligen är bättre än Häcken... (31ggr pengarna rätt i sjön för er som går på den niten)
Mjällby är ett lag med ett av allsvenskans bästa innerbackar/målvakts-trio, som troligtvis kommer spela med ett lågt försvarsspel med en styrande press ut på kanterna. Från kanterna har Häcken väldigt små chanser att göra mål (Asper är AS bästa inläggsmålvakt och Rosengren en av de bättre innerbackar i luftrummet).
Ser man till Mjällbys offensiv så kommer man ställa om snabbt, likt som man gjorde mot AIK. Har man tur (mindre otur) så sätter man sina chanser i denna matchen och vips så är Häcken mer pressat att styra spelet, vilket leder till mer spelvändningar, mer inlägg, mer nerplockade inlägg av Asper.

Att Mjällby kommer vinna en bortamatch mot Häcken är inte särskilt troligt, även om man gjorde det för 2 år sedan. De senaste två åren har matcherna slutat med 2 vinster -1 oavgjord -1 förlust för Häcken. Förra året slutade denna matchen med 6-0 till Häcken och Mjällby kommer vara extra taggade inför detta mötet.

Personligen tror jag att chansen att Häcken skall vinna med mer än ett mål är lika stor chans som att Mjällby vinner matchen. Dock får man 6 ggr pengarna på det spelet.
Ser inget spelvärde i denna matchen och speciellt inte i att Häcken skall vinna!

Släng in en slant på Helsingborg ikväll istället...

palffy - 2012-04-10 09:31:49

Rygg. Finns till 2,85 Bwin . Finns även till 31ggr som svenska mästare där. Det kommer inte direkt bli lätt... men helt klart överodds enligt mig och värt en liten peng!