Speltips Marseille - Montpellier

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-04-11 18:00
Land: Frankrike
Liga: Ligue 1
Odds: 2.45
Tips: 2
Det här är en väldigt intressant match ur flera aspekter.

Dels är det en bra match, mellan två bra lag (även om Marseille har gått lite knackigt i ligan på sistone). Och dessutom jagar Montpellier ligaguldet i franska Ligue 1.

Men det som gör matchen mest intressant är att det laget som Montpellier slåss med guldet om, PSG, också är Marseilles hatlag nummer 1.

I Frankrike är det så att Marseille och PSG har varit de största rivalerna under lååång tid. De är de två mest framgångsrika lagen inom fransk fotboll och eftersom PGS är det lite "finare" laget håller alla från huvudstaden på PSG. Övriga Frankrike höll på Marseille, inte för att de huvudsakligen höll på dem i första hand utan för att det var det enda laget som under många år var det enda laget som kunde möta sig med PSG.

Så historiskt är Marseilles och PGS:s rivalitet djupt förankrad.

Nu har alltså Marseille saken i egna händer att ge Montpellier en hjälpande hand i kampen om att förstöra för hårdsatsande PSG och även om det låter löjligt att sådana saker skall påverka år 2012 så ska man inte underskatta denna rivalitet och hat inom fotbollen.

Till exempel Kräver Marseilles supporters att laget skall förlora morgondagens match mot Montpellier och när Marseille inte har något att spela för (inte ens Europa League längre) så är frågan hur motiverade spelarna kommer att vara inför den här matchen.

Jag tror inte att Marseille lägger sig på något tydligt sätt. Kanske inte alls. Men det faktum att man inte är 100% inställda på matchen, efter att just ha förlorat mot just PSG, kan räcka som motivationsspel på bortalaget.

Sen kommer de egna supporternas krav att tillföra till en eventuell förlust, det är jag säker på. För nu när Marseille går mot en riktigt dålig säsong så vore det absolut värsta att PSG får fira ligatiteln.

Låt mig dra en liten jämförelse...

Inför sista omgången av Allsvenskan 2006 ledde Elfsborg med 1 poäng tillgodo på AIK. I den sista omgången mötte Elfsborg Djurgården hemma. DIF hade alltså chansen att skänka guldet till Elfsborg, eller att spela det i händerna på AIK.

Ni som inte minns hur det gick så vann Elfsborg med 2-1, och även om DIF absolut inte "la sig" i den matchen så kändes lagets insats inte helt hundraprocentig. Och även den gången KRÄVDE järnkaminerna att DIF skulle förlora matchen mot Elfsborg för att slippa riskera skicka guldet till Solna.

Tro mig, dessa saker är starka inom fotbollen och jag tror att det blir avgörande här också. Därför väljer jag att gå in på Montpellier redan nu. Bra odds sett till förutsättningarna och jag går in "ganska tungt" här.

---

Annars måste jag slå ett slag för Dortmund - B München imorgon!! Vilken match!! Tyska ligan kan avgöras och det är en direkt avgörande match (?) på Signal Iduna Park i Dortmund. 80.000 helt galna fans kommmer att ge en inramning som sent lär glömmas och dessutom spelas den bästa fotbollen i Europa faktiskt i Bundesliga just nu. Så är det!

Det är varken Premier League, La Liga eller Serie A som har den mest offensiva och tempofyllda fotbollen. Det är Tyskland. Det har jag hävdat hela säsongen. Och nu vet ni även här att jag tycker så!

---

Ha det gott på er!

//Amrish

Spela på Marseille - Montpellier hos Bwin
Spela nu
Amrish - 11 April 2012 - 01:33
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Amrish - 2012-04-11 18:30

Just det, blev 1-0 till Elfsborg till och med. Tack:)

Helt övertygad om att Jonsson hade bränt den straffen dock =)

whiterussian - 2012-04-11 08:12

Bra rek, jag ryggar.
Blev det inte 1-0 till Elfsborg mot dif? Fröjfeldt blundade för en solklar straff för dif i slutet.....

Anderzzon - 2012-04-11 08:10

Grym rek, ryggad till 2,20 "bara"! Hoppas vi den går in meed!

Pettson - 2012-04-11 07:33

kul tänk! ;D

http://www.youtube.com/watch?v=rYLv1NAV5ag

Figueretas - 2012-04-11 03:46

Rätt talat! Jag kollade bettinghistoriken på Betfair på denna matchen och Montpellier har gått ner från ca 3,0 till 2,50 hittills. som du säger finns det nog risk för sänkning. Jag spelar nu.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: