Speltips

Speltips Kalmar FF-Häcken

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-16 19:00 Spela här

Speltips Kalmar FF-Häcken
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 3.10/2.10 Speltips: 2
2012-04-16 19:00 Kalmar FF-Häcken 2 3.10/2.10 mr_england

Jag fortsätter att tjata om Häcken. Kalmar FF borta är normalt ingen lätt uppgift men inför den här matchen känns det som Häcken är det klart bättre laget. Häcken har bra form och deras bästa spelare fortsätter att leverera medan Kalmar FF inte har fått ordning på spelet och har skadeproblem.

Häcken spelade 0-0 borta mot GAIS i en sömnig tillställning i premiären. Man har efter det slagit Malmö med 5-0 och Mjällby med 4-2 på hemmaplan. I mötet mot Malmö var man helt överlägsna medan matchen mot Mjällby var jämnare. Häckens tränare Peter Gerhardsson var inte nöjd med insatsen mot Mjällby och det tar jag som ett positivt tecken. Om de inte är bra och vinner med 4-2. Hur bra är de då när spelet stämmer? Kanske lika bra som mot MFF…

Häcken har ett riktigt bra lag. Backlinjen är stabil och jag gillar särskilt Söderberg som är tillbaka på allvar. Han fick fjolåret förstört av sjukdom men ser nu riktigt bra ut och hotar även framåt. En framtida A-landslagsspelare. Mittfältet med Chatto, Makondele och Ericsson är ett av allsvenskans bästa och framåt har man hyperfarlige Waris Majeed och Dioh Williams som reservkapital.

Waris Majeed har redan slagit alla Daniel Larssons tidigare rekord på träningarna och han är en av allsvenskans snabbaste spelare genom tiderna. Kanske den snabbaste av alla även om jag ska vara ärlig med att jag inte har full koll på historieböckerna. Ibland går det lite för fort för Waris men då han får kontroll på bollen är han livsfarlig.

Kalmar FF har inte imponerat i säsongsinledningen och det känns som att Nanne Bergstrand har svårt att få ordning på sitt nybygge. Laget har även en del skadeproblem och känns i nuläget svårbedömt. I den första matchen vann man en turlig seger borta mot Sundsvall. I den andra matchen hade Kalmar lite otur då man förlorade mot AIK utan att för den sakens skull imponera. I fredags förlorade man rättvist borta mot Malmö FF.

Kalmars nyförvärv har inte imponerat eller är skadade och mittfältet med Rydström och Israelsson i fokus har inte levererat som förväntat i de tre första matcherna. Rydström är normalt stabil men börjar bli gammal. Israelsson är en lovande spelare men det känns som att han saknar det självförtroende som krävs för att ta nästa steg. Kalmar har dessutom problem i backlinjen och jag väljer därför att tippa emot Kalmar tills de visar bättring och får tillbaka några av sina skadade spelare.

Jag tycker att Häcken har en minst lika bra backlinje som Kalmar FF. Överlägset bättre mittfält och bättre forwards. Jag tror det kommer passa Waris utmärkt att spela på bortaplan mot Kalmar och jag tror hårt på Häcken den här gången. Då oddset är riktigt högt och Häcken inte ens är favoriter finns det flera intressanta spelalternativ. Häcken med insatsen tillbaka vid oavgjort eller asian handicap 0 ger över 2 gånger pengarna vilket är klart intressant för den som vill spela lite säkrare. Jag väljer dock att spela både en rak tvåa då jag tror att Häcken är ett bättre lag än Kalmar i nuläget och vinner trots bortaplan och asian handicap 0.

Spel 1: Häcken vinner mot Kalmar FF – odds 3.10 hos bet365
Spel 2: Häcken vinner med asian handicap 0 - odds 2.10 hos bet365

mr_england - 14 April, 2012, 15:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Pettson - 2012-04-16 00:08:49

mitchx, går du och jag hand i hand? :) instämmer till fullo!

tycker om denna(häcken) faktiskt och kan även lägga till helsingborg(som jag tror plockar upp en liten miniserie nu)
ananrs tror jag på krysset i gefle och krysset alt brrr dif(om nu hemmaplans fördel avgör) i en tight match på stadion.

spelar? ja häcken och helsingborg(H+H=P) rest ingen aning... :)

Mitchx - 2012-04-15 06:06:24

Jag förstår om inte tränaren var nöjd med spelet. Fram till Häckens 1-0 spel var Mjällby det bättre laget och man kan ju inte vad man än anser om situationen i sig säga att det var annat än en gratischans som gav Häcken ledningen. Waris Majeed borde tjäna på att Häcken har bortaplan eftersom han får mer ytor då. Kalmars skadeläge är inte bra och backlinje är jag inte imponerad av iaf.

Klubban på hyllan - 2012-04-14 17:41:38

3,20 hos staten i nuläget!!!