Speltips Atletico - Valenica

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-04-19 21:00
Land: Europa
Liga: Europa League
Odds: 2.20
Tips: Flest mål i 2:a
Den andra Europeiska semifinals-reken gick otroligt nog inte in. Sett till matchbild, chanser och logik var det nog inte många som trodde att både jag och Amrish skulle gå tomhänta ur den drabbningen när Drogba fick in 1-0målet.

Idag är det Europa Light/League-semifinaler och jag finner det oerhört svårt att hitta en vinnare i något utav mötena. Närmast till hands skulle isf vara en DNB1:a på Atletico men oddset på den raka ettan är nedtryckt så pass lågt att jag inte ens brydde mig om att kolla vad en DNB1:a ligger på.

Istället får det bli ett litet långskott med förhoppning om att det inte blir några skott alls i första ikväll.

Fyra av de senaste fem mötena lagen emellan har slutat med under 2.5 mål. De senaste två ligamötena har resulterat i ETT futtigt mål. Jag har med mig i bakhuvudet en liten varningsflagga angående Atletico Madrids fullkomligt galna nutidshistoria om att vara oberäkneliga och ena stunden vara totalt utspelade för att den andra explodera och spela 4-4 eller vinna med 5-0 eller liknande. Jag vill dock hävda att så inte är fallet till lika hög grad längre, och framförallt: ikväll är det ett dubbelmöte i Europa vilket innebär helt andra taktiska premisser, även om motståndarna är från samma land och liga.

Atletico kommer att vara måna om att inte släppa in några bortamål såklart, man kommer öppna ganska disciplinerat och noggrant mot ett Valencia som inte sett speciellt heta ut på senaste, framförallt inte på bortaplan. Visst, Valencia har gjort det bra i Europa Leauge och var riktigt, riktigt bra i det första mötet på bortaplan mot AZ trots att man föll. Hursomhelst, Valencia är nog inte i mentalt tillstånd för att öppna kaxigt och offensivt med bollinnehav ikväll och jag tror även att de in i det längsta kommer vara nöjda med ett 0-0 eller kanske ännu hellre, 1-1-resultat.

Fyra av de sex senaste matcherna har slutat 0-0 i halvtid och med tanke på mina resonemang här ovan ser jag den chansen/risken tämligen stor för det även ikväll. Underspelet betalar runt 1.95 gånger pengarna och var min ursprungliga tanke. Efter att ha synat statistik i sömmarna och sett ett tydligt mönster i hur båda lagen oftare gör fler mål i andra (vilket de flesta gör såklart) så är jag mer inne på 0-0 i halvtid eller fler mål i andra halvlek än i första.

Min huvudsakliga rek får ändå bli flest mål i andra.

Under 2.5: 1.95 på Bet365
Mer mål i andra: 2.20 på Nordicbet

Kom gärna som alltid med förslag på bättre odds, nyhetsuppdateringar om laguppställningar eller andra tankar som kan vara intressanta. Här hjälps vi alla åt tillsammans att råna spelbolagen!

Lycka till Lads!

EDITERAD 2012-04-19 08.43:56
Spela på Atletico - Valenica hos Nordicbet
Spela nu
RalleArvid - 19 April 2012 - 08:43
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
RsomiUnk - 2012-04-19 16:31

solklart underspel mannen denna känns riktigt bra i magen

RalleArvid - 2012-04-19 08:59

Soldados comeback får anses vara hotet mot detta spel.

Pettson - 2012-04-19 08:55

Diego Godin is suspended after picking up his third yellow card, but Juanfran, Gabi and Arda Turan are available after they were banned for the second leg against Hannover.

Probable starting line-up (4-2-3-1): Courtois – Juanfran, Miranda, Dominguez, Filipe Luis – Mario, Gabi – Turan, Diego, Adrian – Falcao.

Key striker Roberto Soldado returns to the side after missing the Espanyol game through injury, but Ever Banega remains sidelined.

Probable starting line-up (4-2-3-1): Diego Alves – Barragan, Rami, Ruiz, Alba – A. Costa, Topal – Feghouli, Jonas, Mathieu – Soldado.

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: