Speltips

Speltips Örebro-Elfsborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-23 19:00 Spela här

Speltips Örebro-Elfsborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 2.35 Speltips: 1 (AH 0)
2012-04-23 19:00 Örebro-Elfsborg 1 (AH 0) 2.35 mr_england

Spel: Örebro-vinst med asian handicap 0 - insatsen tillbaka vid oavgjort.

Tvekade lite då jag fick se Holms rek på Elfsborg då den mannen om någon bör ha järnkoll på Örebro. Jag har dock letat spel på Örebro i flera dagar och måste välja att gå på min egen känsla trots att det finns andra åsikter.

Jag hoppas och tror på ett trendbrott i den här matchen. Jag har sett båda lagens fyra första matcher på TV och jag tycker inte resultaten speglar spelet. Elfsborg har inte spelat så bra att de förtjänar nio poäng av tolv möjliga och Örebro har inte spelat så dåligt att de ska vara utan seger efter fyra matcher. Tittar man bara på tabellen och de förväntade startelvorna så vinner Elfsborg på papperet. Jag tror dock inte det är så lätt i praktiken.

Jag har blivit imponerad av Örebro på slutet och det känns som att Örebro är på gång. Ska man vända statistiken till det positiva för Örebro är de obesegrade i de tre senaste matcherna. Jag har blivit särskilt imponerad av Örebro i de två senaste matcherna hemma mot Helsingborg och borta mot IFK Göteborg. Man var visserligen hårt pressade sista kvarten mot Göteborg men i övrigt var man minst lika bra eller bättre än Blåvitt. Jens Fjellström var även inne på samma linje i Canal+ studion efter senaste matchen då han tyckte att Örebro verkar kraftigt på gång och måste få vinna snart.

Örebro saknar kapten Wikström inför den här matchen. Det är ett tungt avbräck. Han ersätts troligtvis av Wiktorsson eller Lumbana. Haddad, Antonen och Berisha är sedan tidigare borta från startelvan. Örebro saknar även Tobias Grahn och några andra spelare är tveksamma till spel. Även om Grahn gjorde ett fint mål mot Göteborg är jag inte bekymrad över hans bortavaro. Grahn känns överskattad.

Även om Elfsborgs skadeläge har ljusnat har man fortfarande mycket tunga avbräck i backlinjen då Andersson, Mobaek och Augustsson är indisponibla. Elfsborgs tränare Jörgen Lennartsson är så här långt väldigt nöjd med poängskörden. Han erkänner dock att spelet inte alltid varit det bästa och att de kanske tagit några fler poäng än de förtjänat.

Även om det inte syns i tabellen tycker jag att Örebro har varit lika bra som Elfsborg i inledningen av allsvenskan. Örebro har hemmaplan och är stärkta av bra spel och resultaten mot Helsingborg och Göteborg i de två senaste matcherna. Inga träd växer till himlen i världens jämnaste liga och Elfsborg kan inte fortsätta att plocka poäng i matcher där de inte spelar bra i all evighet. Även om Elfsborg vann en knapp seger borta mot Gefle då man avgjorde i slutminuten i den senaste matchen tycker jag inte att Elfsborg är något speciellt bra bortalag. Det är just bortaspelet som hindrat dem från att vinna allsvenskan de senaste åren trots att de tillhört favoriterna varje år. Dryga två gånger pengarna på Elfsborg på bortaplan lockar därför inte mig.

Då Elfsborg är klara favoriter oddsmässigt tycker jag det går det att hitta bra värde på hemmalaget. Oddsen på Örebro är så pass höga att vi till och med kan unna oss ett spel med pengarna tillbaka vid oavgjort. Vi erbjuds ändå en bra bit över två gånger pengarna! Jag väljer att spela på Örebro med pengarna tillbaka vid oavgjort – Örebro asian handicap 0.

Spel: Örebro med asian handicap 0 mot Elfsborg – odds 2.35 bet365

Örebros fyra första matcher:
Örebro – Åtvidaberg 3-4
Mjällby – Örebro 0-0
Örebro – Helsingborg 0-0
IFK Göteborg – Örebro 2-2

Elfsborgs fyra första matcher:
Elfsborg - Djurgården 2-1
Helsingborg - Elfsborg 2-1
Elfsborg - Norrköping 2-0
Gefle – Elfsborg 1-2

mr_england - 23 April, 2012, 10:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!