Speltips

Speltips Athletic-Sporting

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-26 21:00 Spela här

Speltips Athletic-Sporting
Land: Europa Liga: Europa League
Odds: 1.72 Speltips: Both teams to score
2012-04-26 21:00 Athletic-Sporting Both teams to score 1.72 RalleArvid

Många har under de senaste månaderna fattat tycke och fått upp ögonen för Bilbao, många av oss har även haft ögonen uppe för dem länge. Jag har under många säsonger respekterat och haft en liten romans till dem men det inte alla gånger på spelmässiga grunder, nu är även fotbollen de spelar appellerande på alla sätt.

Man spelar offensivt och frejdigt utan att tänka speciellt mycket på att försvara sig alla gånger. I de nio senaste matcherna i Europa League har man spelat åtta matcher som slutat med att båda lagen har gjort ett mål eller flera.

Moskva, PSG, Manchester United och även Slovan Bratislava är lag som man förpassat sig förbi tack vare en god offensiv snarare än defensiv eftersom man släppt in mål mot samtliga dessa lag.

Man har med sig ett bortamål från första mötet och man måste vinna (2-1 i första till Sporting). Att få in 1-0 och spela på det resultatet är inte en taktik som klär Bielsa och hans mannar, framförallt inte på hemmaplan. Man kommer anfalla i stort sett hela matchen och gå för knock snarare än en taktisk, välslipat Chelsea-seger.

Sporting är som alla portugisiska lag skickliga på att spela på resultat däremot, men idag kommer man sannerligen inte klara av att hålla nollan och måste därför anfalla för att klara avancemang. Detta är ju något man har visat prov på att klara av tidigare i turneringen med bland annat två mål i Manchester mot City.

Iker Munain är tillbaka i startelvan utvilad och övertänd efter att ha tvingats vila i helgen, Toquero tar de Marcos plats på mitten vilket jag inte ser som någon försvagning. För Sporting är det mest anmärkningsvärda att Matias Fernandez är redo för startelvan igen efter två missade matcher, bra förstärkning i offensiva spelet.

Lite kuriosa då: Athletic har vunnit samtliga matcher man spelat mot Portugisiskt motstånd och Sporting har aldrig vunnit en match på Spansk mark.

Athletic har gjort flest mål i hela denna Europa League-kampanj, 25 mål, vilket är 6 mer än Sporting. Ikväll blir det nya mål i båda kassarna. Mitt spel får bli att båda lagen gör mål till 1.72 på bet365 .

Athletic:
Iraizoz
Iraola, Javi Martinez, Amorebieta, Aurtenetxe
Iturraspe
Toquero, Herrera
Susaeta, Llorente, Muniain

Sporting:
Patricio
Pereira, Xandao, Polga, Insua
Carrico
Schaars, Matias
Izmailov, Van Wolfswinkel, Capel

Lycka till lads!

RalleArvid - 26 April, 2012, 09:56

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
MackanConne - 2012-04-26 16:03:25

Ryggar!

Pettson - 2012-04-26 13:12:41

sen undrar jag om izma spelar idag för sporting, har för mig att han inte spelar. har för mig att han är avstängd.

Pettson - 2012-04-26 10:10:09

vettigt spel och fint spelat/rekat med ö2.5 i serieA igår! självklart skulle den in! så fint där.

tycker du har hittat ett vettigt spel och förövrigt en helt lysande mening på avsnitte om muniain; "Iker Munain är tillbaka i startelvan utvilad och övertänd efter att ha tvingats vila i helgen"

som sagt ryter till när jag tror/inte tror på dina spel(och inte på magkänsla:)) och här tycker jag du återigen är helt rätt ute. tar med edn i en dubbel med valleö1.5 :)keep the iron in the fire! :)