Hemmaspelaren Angélique Kerber ställs mot forna världsettan Caroline Wozniacki i en match Kerber har stora möjligheter att skrälla i. Den lätt överviktiga tyskan har inte spelat tennis på hemmaplan sedan början av 2009. Då var det en challenger-turnering i Biberach och Kerber förlorade mot Karolina Sprem - sjukt osexigt. Nu är det dock nya tider och tyskan har slagit igenom på riktigt.

Nu är hon tillbaka på tysk mark. Visst, hon har spelat en och annan Fedcup-match här, men inviduellt är detta som ”Stjärnans comeback”. Tyskarna har hört så mycket om deras nya tennis-under, men aldrig sett henne på plats. I första omgången mot Vinci var publikstödet nästan larvigt. Tyskarna applåderade högt varje gång Kerber vann en poäng som också hade en stor hejarklack samtidigt som de satt knäpptysta så länge Vinci inte gjorde nått riktigt spektakulärt - då fick hon en lätt golf-applåd.

De möttes på Wozniackis hemmaplan för bara en vecka sedan, då vann Kerber. Det känns som att tyskan gör något med bollen varje gång hon slår och spelar inte det sedvanliga wta-spelet med passiva moon-balls i väntan på motståndarens misstag. Kerber har visserligen en förbannat värdelös andraserv, men det har sannerligen Wozniacki också. Eller, det har nog alla damspelare när jag tänker efter. Hur som helst så tror jag inte att Wozniacki kommer kunna smälla in alltförmånga returer. Det känns som att Kerber trixar sig ur returerna i alla fall, antingen slår motståndaren ut eller så slår de inte returen tillräckligt hårt och Kerber kan skicka tillbaka bollen djupt på motståndarens baslinje och spelet är igång.

Wozniacki har väl inte något direkt favoritunderlag. Hon vinner 75% av mactherna oavsett om det är grus, gräs eller hard som spelas. Medan Kerber har störst framgångar på hardcourt. Nu ska man förvisso komma ihåg att tyskan knappt spelat några grusmatcher sedan hon slog igenom på allvar.

Förlust Stosur (5) 7-6,6-4
Vinst Rogowska (121) 6-3,6-3
Vinst Vinci (18) 6-3,6-2

Det lär bli jämnt och tre set är absolut inte omöjligt. Idag spelas över 20,5 till 1,83 på Bwin samt en tv-peng på Kerber. På samma match har bet365 lägre odds till högre lina - inte spelvärt.

This is the stats tab
This is the post tip