Speltips

Speltips Stoke-Everton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-04-01 20:45 Spela här

Speltips Stoke-Everton
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.75 Speltips: 1
2012-04-01 20:45 Stoke-Everton 1 2.75 mr_england

Ibland då jag läser kommentarerna under mina egna och andras rekar blir jag bekymrad. Personer som diskuterar spel hela dagarna och satsar hundratals, ibland tusentals kronor per dag har trots det inte ens den mest enkla och grundläggande kunskap om betting och hur man vinner på lång sikt. Jag förstår allt mer varför det finns så många spelbolag och varför de tjänar så mycket pengar. Jag förstår nu även varför så många av landets spelexperter håller på med sitt alibi-tippande av favoriter till dåliga odds. Då folk ändå inte förstår hur spel funkar väljer man att fokusera på att sätta så många spel som möjligt, oavsett om oddset är bra eller dåligt, och inte på att gå med vinst. Att sätta två spel till 1.50 är sämre än att sätta ett spel till 3.10 och missa ett annat spel till 1.40 om man spelar med samma insats. Tyvärr är det allt för många som inte förstår det. Förhoppningsvis kan dock infon nedan hjälpa dig vinna mer pengar på sikt!

För att bli en vinnande spelare på sikt måste man alltid värdera vinstchansen (din åsikt) i förhållande till oddset och enbart spela då du tycker att laget har en större vinstchans än oddset indikerar– så kallade värdespel. Då vinstchansen är din egen åsikt och subjektiv så gäller det självklart att ha lite koll. Men om du inte följer denna teori och spelar ändå så kommer du gå back på sikt. Oavsett hur bra koll du har på den sport eller liga du spelar. Ingen vinner pengar på att sätta flest spel till dåliga odds. Man kan kanske skryta lite om att ha satt 7 av 10 spel och liknande men på kontot kommer det vara tomt…

Ett enkelt exempel. Oddset 2.00 innebär att ett lag har 50% vinstchans enligt spelbolaget. Om du tycker att laget du tänkt spela på har en större vinstchans än 50% då spelar du till 2.00 och högre odds. Det är ett värdespel. Om du tycker att laget borde vinna men ändå inte gör det hälften av gångerna så spelar du inte till 2.00. Så vinner man pengar på sikt. 100 delat med oddset ger dig den vinstchans som spelbolaget anser att laget/spelet har.

Det finns de som tycker att jag spelar för ofta på Stoke. De kan ha rätt och de kan ha fel. Jag har dock gått med vinst på dessa spel även om jag missat fler spel än jag satt. Därför att jag spelat till höga odds med värde. Anledningen till att jag ofta spelar Stoke på hemmaplan till lite högre odds är att jag tycker de har större chans att vinna matchen än vad spelbolagens odds indikerar. Den här gången kan Stoke spelas till oddset 2.75 hemma mot Everton. Det innebär att spelbolagen tror att Stoke vinner 36 gånger av 100 hemma mot Everton med givna förutsättningar (100 delat med 2.75 = 36%). Då jag tror att Stoke har större vinstchans är än de 36 procent som spelbolaget ger Stoke så är det givet att spela. Det är ett värdespel. Om du däremot är av en annan åsikt och tror att Stoke vinner den här matchen färre gånger än 36 av 100 så ryggar du inte min rek! Svårare än så är inte betting…

Då den här texten blir väldigt lång så väljer jag att fokusera mer på spelteorin än själva matchen. Stoke är ett bra hemmalag. De är obesegrade i de fem senaste hemmamatcherna i ligan. Stoke vann med 2-0 hemma mot Everton förra säsongen. I den här säsongens enda möte lagen emellan vann Stoke med 1-0 borta mot Everton.

Spel: Stoke-Everton 1– odds 2.75 bet365

Ett sista tips. Jag pratade med en oddssättare på ett stort spelbolag häromdagen. Ett spel som blir allt populärare bland olika rekare och på olika spelforum är ”båda lagen att göra mål”. Det här är den late rekarens perfekta spel då man inte behöver ta någon större ställning till hur det går i matchen utan mest hoppas på att båda lagen ska göra mål. Något som låter bra i teorin, särskilt då två offensiva lag möts. Problemet är att många rekare glömmer av att värdera oddset i förhållande till vinstchansen. Spelbolagen älskar självklart det och ”båda lagen att göra mål” är idag det spel bolagen tjänar mest pengar på procentuellt. Avstå detta spel eller hitta värde på andra sidan!

mr_england - 30 April, 2012, 11:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!