Speltips

Speltips Västerbocheckpoint

Sport: Trav Spelstopp: 2012-05-05 14:30 Spela här

Speltips Västerbocheckpoint
Land: Sverige Liga: Örebrotravet
Odds: 2.10 Speltips: Plats
2012-05-05 14:30 Västerbocheckpoint Plats 2.10 mr_england

Jag blev imponerad av Västerbocheckpoint redan ifjol då han gjorde en mycket bra prestation i ett V75-lopp som tvåa bakom Carlos Lightning. Han slog då hästar som Beatles, Harry Haythrow och Dollar Acess. Hästar som är mycket bättre än de han möter idag.

Västerbocheckpoint är nu tillbaka i V75 och då han visade mycket fin form som tvåa bakom Indigo Broline i ett långlopp på Åby senast utgår jag från att han är vässad inför dagens uppgift. Västerbocheckpoint har fått några välbehövliga lopp i kroppen och har nu två segrar och ett andrapris i årets fyra starter. Han är stark och rejäl och körs av en av världens bästa kuskar Örjan Kihlström. Här kan Örjan välja att ta det lugnt och spurta till slut om tempot blir högt eller att köra fram utvändigt ledaren om tempot blir för lågt. Västerbocheckpoint klarar båda uppläggen.

Dagens motstånd är hyggligt men inte mer. Jag tror inte alls på favoriten Kontroll Broline så den är jag inte orolig för. Kontroll Broline har blivit överskattad på läge, kusk och billiga segrar mot dåligt motstånd i Finland. I övrigt är det svårt att hitta någon självklar utmanare i ett jämnt lopp även om jag gillar Star Support som är startsnabb och blir farlig med lucka till slut.

Bakspår på Örebrotravet med sitt korta upplopp är inte helt optimalt. Men då motståndet inte är det tuffaste, hästen har fin form och kan göra jobbet själv om det krävs känns Västerbocheckpoint väldigt intressant idag. Han har en hygglig vinstchans (5.50 bet365 ) och en mycket bra platschans i dagens lopp. Då starka hästar riskerar att spurtas ned av någon som fått ett smyglopp väljer jag dock att ta det säkra före det osäkra och spela plats (topp 3) i stället för vinnare.

Spel: Plats Västerbocheckpoint i lopp 6 på Örebrotravet – odds 2.10 bet365

Västerbocheckpoint slutade topp tre i 8 av 11 starter ifjol och har slutat topp tre i 3 av 4 lopp i år.

mr_england - 05 Maj, 2012, 08:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!