Speltips

Speltips Örebro v Kalmar

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-05-07 19:00 Spela här

Speltips Örebro v Kalmar
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,60 Speltips: X2
2012-05-07 19:00 Örebro v Kalmar X2 1,60 holms

Det är ju naturligtvis lite halvlustigt hur detta ÖSK kan vara favoriter just nu mot någon utav de allsvenska lagen, men men ...

Vi pratar alltså fulländad kris hos svartvitt. Dom kan få säga hur mkt dom vill utåt att stämningen är på topp osv osv, så är det såklart inte.
Frustrationen över de uteblivna resultaten är påtaglig och det räcker med att lyfta på de minsta utav stenar inifrån för att få det bekräftat.

I dagens ÖSK så finns det inte heller en enda lagdel som fungerar.
I mål finns den fladdriga hockeykeepern från Kanada. På bänken sitter Jonas Sandqvist, en spelare som Sixten Boström bönade och bad om att inte få till klubben. Sportchefen blundade och stoppade huvudet i sanden.
I Allsvenskans klart sämsta backlinje har fältherren i mittförsvaret, Magnus Wikström, sett sina bästa dagar och har vart usel inledningsvis.
Wikströms kollegor på de båda ytterbackspositionerna ska vi inte tala om. Varken Wowoha eller Wirtanen glänser idag i division 2.
På mittfältet är idad Muhammed Saied avstängd. Vilket betyder att den starkt ifrågasatte Sixten Boström måste spela med Emil Berger då alternativ saknas helt. Och den lille herrn har en form som får höjdhopparen Staffan Strand att blekna i jämförelse.
I anfallet är Waldet Rama en skugga av sitt forna jag, och frågan är om han ens får starta idag?

Och detta lagbygge är alltså favoriter idag. Ja käre värld, efter att ha ett de tre senaste matcherna så övergår det helt mitt förstånd.

Kalmar i sin tur släppte in ett tungt mål i slutet hemma mot Gais här senast till 2-2.
Innan dess kan man lägga fokus på två saker.
1: Två klassmål av Dauda, varpå det ena framspelad av megastjärnan Nenad Djordjevid och Tobias Eriksson.
2: Nenad Djordjevic. Skadad inledningsvis av säsongen, fick hoppa in mot Gais då nån Johannes Paulus utgick skadad för Kalmar.
Och! Så mycket fotboll har jag sett att den mannen är (frisk och kry) den bästa mittbacken som spelat i Allsvenskan. Kanske någonsin.
Bara att starta honom idag så är hälften vunnet.

Dessutom får Kalmar tillbaka Daniel Mendes efter avstängning och han kliver direkt in i startelvan. Plus!

Sedan Örebros återkomst till Allsvenskan så har man bara slagit Kalmar vid ett tillfälle här hemma, och det var året då man knep tredjeplatsen. Annars idel förluster. Och med tanke på förutsättningarna inför kvällens batalj så kan jag inte se hur Kalmar ska kunna förlora det här.
Dubbelchansen till 1,60 känns hur glasklar som helst.

holms - 07 Maj, 2012, 07:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!