Speltips

Speltips Elfsborg - IFK Göteborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-05-07 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg - IFK Göteborg
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1,80 Speltips: Över 2,5 mål
2012-05-07 19:00 Elfsborg - IFK Göteborg Över 2,5 mål 1,80 Hallberg_GTE

Dags för årets första "västkust derby" som så många vill kalla det. Själv kan jag inte hitta några likheter som symboliserar detta till ett derby. Borås ligger 4 mil öster om Göteborg och Borås ligger dessutom inte längsmed/vid västkusten. Ville bara få det överstökat, även om det inte hör mycket till spelet eller matchen.

Då jag själv håller på Blåvitt så vet jag hur dessa matcher brukar/har sett ut genom åren. Böljande spel fram och tillbaka, mängder med målchanser och allt som oftast en massa mål, speciellt för hemmalaget.

Det som kan skilja sig i dagens möte jämfört med tidigare möten är att båda lagen har nya tränare och det gör det lite oförutsägbart hur taktiken kommer att läggas upp. Men jag har ändå mina teorier om hur det kommer att se ut ikväll.

Vi kan redan nu konstatera att Elfsborg slopat sin attraktiva men stundals inneffektiva fotboll för att istället spela en enklare och effektivare fotboll under Jörgen Lennartssons sejour. Samtidigt har Blåvitt slopat sitt usla grundspel från ifjol som bestod av lite allt möjligt och istället byggt en tydlig grundidé där man försöker att rulla bollen mer inom laget samtidigt som man försöker att föra matcherna betydligt mer.

Jag tror vi kommer att få se en matchbild där båda lagen kommer att försöka hålla i bollen så mycket som möjligt när man väl lyckas erövra den för att på ett kontrollerat sätt jobba sig fram till målchanser. Det kanske inte blir lika böljande som tidigare år, men det finns ett par faktorer som gör att jag tror att det kommer att trilla in minst tre bollar ikväll:

- Spelarmaterialet: I båda lagen finns det målskyttar och matchvinnare av hög klass. Det kommer inte att behövas mängder med chanser för att firma Hysén/Stiller eller firma Nilsson/Elm/Jawo eller vem som nu än spelar på topp hos Elfsborg ska sätta dit bollen.

- Tabellläget och prestigen: Blåvitt MÅSTE vinna för att haka på Elfsborg i toppen och kommer att göra allt för att plocka hem tre poäng i denna match. Elfsborg måste inte vinna. Det kan hända att Elfsborg går för oavgjort och istället satsar på att plocka 3 poängarna av dem sämre lagen framöver. Men så är inte fallet. Det står oerhört mycket prestige på spel i detta möte och om det skulle stå 1-1 mot slutet av matchen kommer även Elfsborg att gå för segern. För dem, laget och fansen, så finns det inget bättre än att slå Blåvitt på hemmaplan.

- Statistiken: Statistiskt sett så blir det mycket mål i dessa matcher. Förutom det så har båda lagen gjort minst 2 mål i dem senaste 4 matcherna, och av dem Blåvitt och Elfsborgs matcher jag sett/sneglat på så har man haft vittring på betydligt fler.

Med andra ord, det kommer att bli mål ikväll. Frågan är hur många? Minst 3 mål säger min magkänsla. Hjärnan tippar 2-2. Viljan säger Blåvitt seger!

1,80 är taget!

KOM IGEN BLÅVITT!


EDITERAD 2012-05-07 14.08:31

Hallberg_GTE - 07 Maj, 2012, 14:08

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!