Speltips: Vinnare Eurovision Song Contest

Sport: Annat
Spelstopp: 2012-05-26 19:00
Land:
Liga:
Odds: 15
Tips: Serbien
Tänkte det kunde vara roligt att slänga in ett rek för dem som kommer följa detta ibland väldigt luddiga evenemang.
Efter att jag lyssnat på alla 42 bidrag (trots att jag har ett liv) så finns det i mitt tycke 3 låtar som KAN vinna tävlingen i Baku. Dessa är Serbien såklart, Ryssland och den stora skrällen Island. VAAA tar han inte med Loreen? Nej det gör jag inte och det beror inte på att låten är lite ensidig vilket den är utan på grund av att alla spelbolag gjort henne till STORFAVORIT och när finalen väl äger rum skall man vara glad att man får dubbla pengarna på Euphoria.

Visst är Loreen en grym artist och låten är bättre än 80% av startfältet i år men den har bara refrängen som sticker ut resten av låten är ganska tråkig och ointressant. Vad som också skrämmer mig är att i och med att Loreen blivit en favorit till att vinna hela kalaset är jag 10000000 % säker på att framför allt länderna i Öst inte kommer rösta ihjäl sig på Euphoria eftersom man på förhand vet att hon är en favorit och således ett hot mot ens egna bidrag.

Serbien - kommer vinna för att de först och främst har en fantastisk artist i Zeljko Joksimovic. Han representerade sitt land 2004 med låten "Lane Moje" och kom på andra plats.Efter detta blev han hyllad runt om i Europa och inte minst på Balkan där han idag är en framgångsrik artist och låtskrivare. Denna låt har en melodi som är snarlik hans förra låt, dock är jag villig att erkänna att texten inte är lika stark. Detta år spelar det ingen roll eftersom startfältet är oerhört svagt. Sedan vet vi av historik att Serbien kommer garanterat få sina 12:or från alla de andra Balkanländerna inklusive Turkiet där han också är en mycket omtyckt artist. Han kommer även få en hel del poäng ifrån de Skandinaviska länderna som alltid faller för en svulstig Balkanbalad. Oddset ligger just nu i 15ggr degen men kommer sjunka ju närmare finalen vi kommer så det är bara fynda.

Jag nämnde också Island och Ryssland som potentiela vinnare. Island har också en riktig powerbalad som sätter sig redan efter en lyssning. Ryssland skickar ju "pantertanterna" vilket självklart kommer göra att hela Östeuropa kommer rösta som om det inte fanns en morgondag. Jag tror även folk överlag kommer finna dessa till åren kommna damer väldigt charmiga och lägga sin röst på dem.
Varför jag tror inte någon av dem beror på att Islands fall är Serbiens bidgrag (också en balad) mycket bättre och artisten har en mycket bättre närvaro. Pantertanterna kommer fiska en hel del sympatiröster men tyvärr är deras låt på tok för svag för att de ska ha en chans för segern. Island ligger just nu i 20ggr pengarna och Ryssland som är en av favoriterna finns till 9ggr degen.

Om ni blir tvingade att titta på detta spektakel av er mor, svärmor, flick- eller pojkvän kan det vara roligt att ha satsat en liten slant. Rygga på egen risk eller dundra till med något eget och tjäna en slant medans ni ändå tittar. // Hajmo Zeljko!!!EDITERAD 2012-05-08 01.56:35
  Vinnare Eurovision Song Contest
Spela på Speltips Vinnare Eurovision Song Contest
Moneymaker - 8 Maj 2012 - 01:56
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Fraku - 2012-05-23 21:53

Luvan14: bara av rent intresse, vad bygger det här "aldrig tidigare sett en låt på förhand som gillas av så sånga som sveriges i år"? Har aldrig tidigare bettat på ESC och har funderat en del på hur man får en uppfattning om vad olika länder tycker om låtarna. I svenska medier är förstås allt vinklat eftersom man vill lyfta fram det som är svneskt och det är inte direkt lätt att börja plöja igenom isländska och kroatiska tidningar för att få en riktig källa.

Intressant nog har favoriten vunnit väldigt ofta i ESC, om jag inte minns fel har bidraget med lägst odds vunnit typ 4 av 5 senaste så Loreen borde ju ha alla möjligheter.

Luvan14 - 2012-05-17 00:01

Ingen dum rek på Serbien, kommer troligen hamna top4, men tror Loreen vinner. Är inget fel att vara favorit i Eurovision, de allra största brukar hålla. Personligen har jag aldrig tidigare sett en låt på förhand som gillas av så sånga som sveriges i år. Tycker oddset ska ligga på 1,80 inte mer.

Sen har Shepard helt rätt i det han skriver. Ryssland kan inte vinna efterosm juryn står för hälften av poängen, men tror ändå det blir en top4 placering, kommer få oerhört många sympatiröster, jag ska reka spel på endast "folket" om det går, där kan tanterna vinna.

Shepard - 2012-05-13 19:43

Nico

Gissningar hit och dit. Allt spel kan väl mer eller mindre klassas som gissningar.

Vad du inte verkar förstå är att oddsen inte är satta efter SVENSKARNAS tro på sin egen låt. Spelarna styr oddsen och det spelas inte bara i Sverige, eller hur? Är Sverige favorit i ESC är det pga grundliga anledningar.
Med ditt resonemang borde Sverige ha 3,00 på att vinna fotbolls-em eftersom vi alla här i Sverige tror, eller åtminstone vill tro, på vårt land.


Nico - 2012-05-13 15:32

Shepard:

Tillbaka? Jag har varit här hela tiden! Förvånande att se dig här dock, trodde du låg i solen på någon paradis-ö efter spelet på Loreen. Var det 1.80 du fick? Det är ju 800% ränta, eller var det 8000%? Eller 80 000%? Inte många banker som erbjuder det iallafall.

Bara att gratulera hur som helst, ett mycket bra spel även om jag fortfarande vidhåller att din REK, där du gissade på Loreen, var totalt värdelös.

Kanske ska förtydliga mig själv angående svenskarnas övertro på sig själva, det gäller inte nödvändigtvis att man är vinsttippad utan helt enkelt tippad absurt mycket bättre än vad man egentligen är. Har Sverige haft en låt för en 10:e plats har man varit favorit, har man haft en låt för 15-20 plats har man tippats Topp 5 och har man haft en låt som "Kan gå långt" har man knappt nått final. Minns inte alla odds genom åren men tror Perelli 2008 var tippad drygt 15 platser högre än vad hon kom, och har även för mig att det var 1.01 på att Anna Bergendahl skulle nå final 2010 vilket hon ju inte gjorde.

Jag tror inte på Loreen, och dina "källor" ger jag som vanligt inte mycket för. Jag ser mer värde i att spela Serbien till 15.00 än Loreen till 2.88, men tänker förstås inte hindra dig från att spela det. 2.88 ger ju ändå 2800% ränta eller hur är det nu du räknar?

Shepard - 2012-05-13 14:40

Nico

Nämen! Har du kommit tillbaka? Ville gärna nå dig efter att loreen sopat hem melodifestivalen, helt i ordning efter min rek. Du som menade att vem som helst kunde vinna. Var det inte så?

Du är snett ute även här. Sverige är sällan favoriter. The Ark var topptippade 2006(?) men föll platt. Sedan dess har ingen svensk utmålats som favorit bland oddsen. Att vi svenskar HOPPAS är en annan sak.

Loreen är favorit över hela Europa. Inte bara i Sverige. I Norge, i Finland, i Tyskland men också i Armenien och Bosnien. Ta en titt på de här om i tvivlar:

http://www.esctoday.com/news/read/18815

http://wiwibloggs.com/2012/05/05/who-will-win-eurovision-2012-update-3-may-5/16923/

Visst är den andra länken lite kalle anka-stuk, men den visar ändå att Euphoria är uppskattad. Det hade dock behövts många tusen fler röster än de som trillat in för att man kan vara säker på att den är en riktigt bra källa.
Den första länken visar dock det som är allra viktigast: juryn ÄLSKAR loreen. Nu är det visserligen inte dessa "escclubs" som röstar för respektive land men de ger oss ändå en fingervisning om hur journalister oxh musiktyckare föredrar loreen framför allt annat iår. Detta såg vi dessutom än mer tydligt i den internationella juryn i melodifestivalen.

Jag tror att loreen kommer få så många jurypoäng att det räcker att hon bara blir kanske trea-fyra i telerösterna för att vinna. Antagligen vinner hon dock även dem.

2,88 är ett bra odds. Jag spelade dock tidigare till högre och känner mig rätt nöjd med det.

kicken - 2012-05-12 23:18

Loreen är inte bara favorit i Sverige.. Och Sverige har inte varit SÅHÄR!! stor favorit på mycket länge, tror Loreen kan göra en alias Rybak faktiskt.

Nico - 2012-05-12 14:23

Grymt bra rek måste jag säga! Spelade själv på Serbien så fort jag hade hört bidragen. Stark låt, stark artist, stark nation i dessa sammanhang. Zeljko är välkänd runt hela balkan och lära kamma hem massa poäng därifrån. Det faktum att låten är fantastisk lär också ge mycket röster från övriga Europa, och kanske en och annan sympatiröst för att han inte vann 2004 trots en fantastisk låt då med.

Konkurrensen i år känns hårdare än på länge, men jag tror att Loreen med ett bra nummer kan knipa en Topp 5 plats. Tror som många andra att Island, Cypern och även Rumänien också kommer att vara med och kriga. Ska man leta intressanta spel så kan Cypern vara värd en peng, runt 30ggr på den. Dock hoppas jag att Europa vuxit ifrån pajiga bidrag som Ryssland, och att man ser igenom den patetiska Saade-kopian som Norge skickar.

Nico - 2012-05-12 14:10

Shepard:

"Loreen är favorit av en anledning..." japp, av samma anledning som alla svenska bidrag genom alla tider varit favoriter i tävlingen. Nämnligen att Sverige är patriotiska och överskattar vår egen förmåga samtidigt som vi har NOLL förståelse för vad andra länder gillar. 2009 var Norge och Rybak favorit, tror det är enda året som Sverige INTE varit oddsfavorit till slutsegern. 90% av dom som lirat Sverige har inte ens hört de andra bidragen.

kicken - 2012-05-12 12:12

Skulle bli otroligt förvånad om inte Loreen vann..

Och då brukar jag inte var partisk vid sådana här tävlingar..

Moneymaker - 2012-05-11 00:43

Gillar att reken väcker lite åsikter. Om man inte vill spela direkt vinnare kan man också spela att Island blir bästa nordiska land till 7 ggr degen.

Boniek: Jag håller med dig att söker man en riktig smällkaramell så är Estland värd en slant.

Ekenbladen - 2012-05-09 18:58

Gillar också Cypern!!! sommarplåga? sen kommer Rumänien att gå långt.

Ekenbladen - 2012-05-09 18:46

Jag gillar åxså Serbien... men tror inte låten kommer kännas lika "mäktig" live eftersom inte kören kommer att få vara med då, och allt blir inspelat.
Tycker förövrigt att look like killen a la Eric Saade från Norge är helt OK!

makatech - 2012-05-08 16:31

Man kan aldrig räkna bort Ryssland och dess grannländer samt allierade från forna Sovjet tiden, det är ju helt sjukt hur mycket poäng de ger varandra, oavsett var det är för skräp till bidrag! Dessa "kompis röster" håller på att ta bort det mesta av spänningen och glädjen i omröstningarna, patetiskt. Skulle inte spela någon roll om Rolling Stones var med, de skulle rösta på varandra ändå.

Shepard - 2012-05-08 12:52

Ähum... Här är du ute och seglar - på öppet vatten.

Serbien må ha vinschans men knappast i lika stor grad som exempelvis Sverige. Om du inte tror mig är det väl en jättebra ide för dig att boka Sverige till 3,00. Loreen är favorit av en anledning, och den är att nästan alla älskar låten.

Vad du inte har resonerat över är också att poängen kommer till efter 50% jury och 50% röster. De ryska damena må få en del röster men knappast jury-poäng, eller hur? Deras vinschans är NOLL! Juryn delar ut poäng efter kvalitet och inte efter sympati.

Jag har själv spelat Loreen i ett tidigt skede, redan innan hon vann svenska, till 7,00. Har också spelat Cypern till 50,00 då jag tror på deras låt och då jag sett att den är uppskattad runtom i Europa. Googla Eurovision 2012 poll för att se hut låtarna omfamnas av den objektiva massan.

Boniek - 2012-05-08 06:08

Enligt Expressen och schlagerpanelen ska Estland ha ett vasst bidrag. Staten betalar 100 ggr för estnisk vinst. Chanspeng på det. http://www.expressen.se/noje/schlagerpanelen-har-ar-loreens-storsta-hot/


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  FC Köln - Arsenal
Fotboll - Europa League - Över 2,5 mål
1.86

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming