Speltips Malmö FF - Helsingborgs IF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-05-10 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 2.00
Speltips: 1
Spela på Speltips Malmö FF - Helsingborgs IF
Hämta din bonus på 1500 Kr här
Spela på 1
Skånederby och fotbollsfest i Skåne!!

Jag älskar den här matchen. Både i Malmö och i Helsingborg. Det är en sån enorm passion, inramning och helt underbar stämning på läktarna. Det som dessutom finns i det här derbyt, som saknas i t.ex Stockholmsderbyna, är att det oftast brukar vara otroligt sevärda och spelvänliga matcher.

MFF - HIF är två lag som spelar på naturgräs och båda gillar att spela offensiv fotboll. Till skillnad från AIK och Andreas Alm som bygger spelet från defensiven så känns det som att både MFF och HIF VILL bygga sin fotboll genom offensiv grundtanke.

Jag har följt det här derbyt intensivt i flera år och faktiskt oftast varit rätt ute i mina tankar. Minst en gång per år är jag dessutom nere i skåne för att se matchen live eftersom jag älskar MFF - HIF (eller tvärtom).

Inledningsvis av Allsvenskan har båda dessa lag uppfyllt mina tankar. Jag förväntade mig att MFF skulle vara med i guldstriden med Elfsborg (och IFK Göteborg) och där är MFF verkligen. Och jag hade även förväntat mig att HIF skulle få det svårt i år, främst på grund av avsaknaden av en riktig målskytt och vasst anallsspel. Och så verkar också bli fallet. Eller ÄR än så länge.

Och i det här derbyt brukar oftast laget som går starkast och har bäst självförtroende gå vinnande. Och där är det inget snack om att MFF är klart hetast just nu.

Senast såg det ut som att Ranegie återigen skulle få lämna plan mållös efter ett par Rejäla missar i första halvlek och början av andra (hemma mot Åtvidaberg). Men när matchen var slut så hade han gjort ett sjukt snyggt (1-0) och ett oerhört viktigt (2-1) mål som gjorde att även han slipper jobbiga rubriker nu. Förutom Ranegie är även Durmaz och Hamad helt fantastiska på varsin kant och det kommer att ge MFF goda förutsättningar till varierat anfallsspel.

Jag vet inte exakt hur MFF kommer att starta på topp/mittfält i övrigt. Min gissning är att Wilton Figueiredo går in på topp bredvid Ranegie och att Pekalski mycket väl kan komma in på mitten då MFF förävntar sig en tuffare mittfältskamp mot t.ex May Mahlangu.

Ett JÄTTEAVBRÄCK i derbyt ikväll (för HIF) är Ardian Gashi, som anses vara en ritkigt jobbigt typ att möta. Han är avstängd i denna viktiga match och det gör livet mycket lättare för MFF's mittfält.

Med alla dessa faktorer, form, hemmaplan och lagens individuella styrka just nu så tycker jag att MFF är ett väldigt väldigt bra spel och trycker på tungt på 1.an i Derbyt idag. Obs, även MFF över 1,5 mål kan spelas.

//Amrish

Spela på Malmö FF - Helsingborgs IF hos Unibet
Amrish - 10 Maj 2012 - 08:05
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Amrish - 2012-05-11 07:08

Tack Nappula:) Gillar när både spelet och analysen sitter. Då vet man att man var rätt ute:)

Nappula10 - 2012-05-10 21:14

=)Fan var bra rekat gillar vi!

Amrish - 2012-05-10 18:57

Det kan mycket väl bli så. Men jag tror (uppenbarligen) inte på det. Tror att mycket hänger på Pär Hansson om ditt spel ska sitta. Men vi får svaret om 2h.

Lycka till anyway!

Memnon - 2012-05-10 14:50

Som det verkar så är jag den enda här på RoK som tror HIF fixar minst X. Får ju höja en hand för mitt spel HIF+1 @ 1,70.

Nappula10 - 2012-05-10 13:43

låter vettigt ryggar!Heja fram dem=)

bajenake - 2012-05-10 10:25

hänger på! jobbajobba

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: