Speltips

Speltips Stevenage - Shef Utd

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-05-11 20:45 Spela här

Speltips Stevenage - Shef Utd
Land: England Liga: Play Off
Odds: 2.80/1.91 Speltips: 2/2 DNB
2012-05-11 20:45 Stevenage - Shef Utd 2/2 DNB 2.80/1.91 RalleArvid

Den hederliga gamla industristaden Sheffield, som under senare år åtnjutit framgångar i form av Arctic Monkeys snarare än på fotbollsfronten vilket varit fallet mer traditionellt genom historien, njuter nu även återigen av sportsliga framgångar. Wednesday är redan direktuppflyttade till Championship och United spelar ikväll första seminfalmötet på bortaplan mot Stevenage.

Det skilde inte mindre än 17, SJUTTON(!!!) poäng lagen emellan i ligan. Stevenage knep den sista play off-platsen tack vare målskillnad efter en fantastiskt slutspurt med en lång rad av obesegrade matcher. Man hamnade på samma poäng som Notts County. Sheffield United däremot var bara en match ifrån direktuppflyttning då man skrapade ihop hela 90 poäng jämfört med dagens motståndares 73.

Sheffield United slutade trea i bortatabellen i grundserien, 11 segrar, 5 oavgjorda och 7 förluster på 23 matcher. Stevenage slutade åtta i hemmatabellen med lika många vinster som oavgjorda.

Sheffield United har ett undermåligt play off-rekord och är något av Blackpools antites i dessa sammanhang. I semifinalen ställs man dock mot ett väldigt passande motstånd som inte bör avskräcka dem nämnvärt. Om man däremot –vilket jag är övertygad om att man gör- avancerar till final kan man få större problem mot exempelvis Milton Keynes.

Jag tror att även fast krysset ligger nära till hands idag så har Sheffield en god chans att skapa sig ett riktigt fint utgångsläge inför hemmareturen och rent av vinna detta första möte. Man är, by far, det bättre laget och även fast Stevenage har god form och avslutade ligan starkt så ska man bära i åtanke att det till stora delar var mot lag som inte hade något att spela för till skillnad mot Stevenage som hade allt att spela för.

Visst, det finns en aspekt av att Stevenage kan spela mer avslappnat och är nöjda bara över att vara i Play Off medan Sheffield United har all press och förväntan på sig. Jag tror dock som sagt att man kommer klara av semifinalen galant medan man eventuellt får större problem med nerverna i finalen.

Man eller mus? Modig eller feg/klok? Vad går ni för, raka tvåan eller DNB? Eller går ni rent av helt och hållet emot mig? Om så är fallet ska ni veta att jag har god play off-form, precis som West Ham och Blackpool.

1.91 för DNB 2:an.
2.80 för raka 2:an.
Båda på bet365 .

Lycka till lads!

RalleArvid - 11 Maj, 2012, 10:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
hejmike - 2012-05-11 18:57:06

Sheff Utd inte vunnit sen Evans dom
Stevenage 1 torsk på 16 senaste
Beattie borta samt andra småskador
Stevenage 4p mot SU denna säsong
Stevenage inte ångestfyllda alls, SU allt att förlora

Nä, jag spelar ettan till 2.50 jag. :)

RalleArvid - 2012-05-11 16:41:38

Som alltid tacksam för era kommentarer, vare sig de delar åsikter med mig eller ej. Det har hänt förr att jag blivit ansedd ha fel uppfattning om en matchs utgång men fått rätt och det har hänt förr att jag blivit ansedd ha rätt men sedermera haft fel. Givetvis är det bra poänger ni kommer med angående skadeläget och även om jag inte tror att Stevenage kommer ta det här på vilja (kan inte se hur motivationen ska kunna spela en avgörande faktor här) så har Stevenage fördel av att man inte är under lika hård press som United. Vidare har det även hänt förr att Sandebäck haft fel och jag rätt och vice versa givetvis. Min rek grundar sig huvudsakligen på det förhållande mellan lagen som kan liknas vid att säg, Arsenal skulle ha skadebekymmer men ändå klara av att besegra West Brom på bortaplan. Eller att Valencia skulle ha skadebekymmer offensivt men ändå besegra Granada borta i en betydelsefull match. Det är poängdifferenser som är liknande denna situation. Vad som helst kan hända och lycka till till er som spelar, oavsett vilket tecken ni tror på.

Rille1982 - 2012-05-11 15:05:34

Tyvärr ralle tror du får 2 fel av 2 möjliga, detta plockar stevenage hem på ren vilja samt att sheffield har skadebekymmer i truppen tvingas ställa upp med några halvskadade uttrötta spelare, jag är inne på ulric sandebäck från sportbladets linje att stevenage tar detta möte sen kanske sheffield vinner returen och går vidare men detta möte tar stevenage

Erik.Braaten - 2012-05-11 12:54:36

Både Evans och Beattie är borta här. Som PolluRekar säger; vem skall göra Sheffields mål? ;)

PollyRekar - 2012-05-11 10:58:57

Med ett bultande Blades-hjärta hoppas jag du får rätt! Men efter att skyttekung Chad Evans (29 mål) åkt i finkan, har det sett klart tamare ut än innan...vem ska göra målen? Det här blir nervigt!

Keep up the good work, Ralle!