Okej, förlåt för att min sista Premier League-rek för säsongen dyker upp tämligen sent, har haft problem med min fysiska status men framförallt med internet under dagen. Jag hoppas dock att ni som finner intresse av den hinner ta del av den innan ni lägger era spel. Premier League är ju den marknad jag är mest specialiserad kring och den jag därför brukar ha stört framgång med så det blir tomt nu när det är över för den här gången, men oroa er inte, vi ska hitta mycket spel även i sommar, framförallt under EM.

Valet idag blir någorlunda oortodoxt och jag vet att många av er är motståndare och mindre villiga att spela raka X, ofta med all rätt, men idag låter jag magkänslan ta över i kombination med låga odds på övriga fronter.

Båda Manchester-lagen är med all rätt hårt nedtryckta och jag ser en stor risk med att spela handicap eller liknande i någon av matcherna då det kan vara nervöst och segrarna kan sitta långt inne. Om man får ledningsmålet kommer man vara rädda om dem. QPR slåss för sin existens och Martin O'Niell tillåter aldrig sina mannar att klappa igenom.

Vad gäller Champions League-kampen håller jag inte för otroligt att både Arsenal och Tottenham vinner men samma sak där; för låga odds för att finna spelvärde i och handicapen är dodgy även där. Kring nedflyttningsstrecket är det ovisst och jag väljer att avstå. Wigan hade kunnat vara ett väldigt bra HCP-spel och jag nosar lite på det men nu när de har säkrat Premier League-platsen för nästa säsong är jag inte speciellt aggressiv heller där.

Mitt spel får därför bli X i matchen mellan Everton och Newcastle. Jag ryggar Holms both teams to score-rek utan att fundera speciellt mycket men jag tror att Newcastle får problem att plocka den trean de behöver och tyvärr, tyvärr så tror jag inte man når den Champions League-plats som man i så många aspekter förtjänar.

Everton har fyra kryss på sina sju senaste och har visat sig varit oerhört svårslagna på hemmplan under senare delen av säsongen. Bara en 1-0 förlust mot Arsenal på hemmaplan under senaste månaderna annars har man varit en segermaskin.

Newcastle föll igenom mot Wigan och åkte på en tung förlust hemma mot City senast men i övrigt har man varit hela säsongens och framförallt vårens succélag. Man är bra offensivt och man har även, främst tack vare Collocinis fina utvecklade ledaregenskaper hittat stabilitet även i de bakre leden.

Everton är måna om att plocka poäng och gå för en trea för att sluta över Liverpool och Newcastle kommer gå för en trea i hopp om att greja CL-platsen, för att så ska bli fallet måste dock antingen Tottenham eller Arsenal falla igenom. Jag tror på en relativt öppen och chansrik match men jag känner starkt att vi inte kommer att se varesig någon vinnare eller förlorare idag. Eller förlorare kommer vi få se eftersom Newcastle inte grejar Champions League och att Everton eventuellt missar chansen att sluta före Liverpool. Men i själva matchen skriker det kryss tycker jag.

Inte speciellt underbyggt av statistik eller övrig fakta eftersom Newcastle inte kryssat speciellt mycket under senare delen av säsongen. Evertons benägenhet att kryssa och båda lagens förmåga att visa sig vara svårslagna tillsammans med en påtaglig magkänsla och bristande spelvärden i övrigt får innebära att detta blir mitt huvudsakliga spel. Men läs som sagt ovanstående utlåtanden om de övriga matcherna om ni inte vill rygga krysset.

3.50 för X på bet365 .

Lycka till lads.

This is the stats tab
This is the post tip