Lettland har alltså på de tre senaste matcherna lyckats med konststycket att smälla in hela ett mål. ETT mål. I ishockey.
Och det målet kom mot Tjeckien. Efter det nätrasslet har man blivit nollade mot de skräckinjagande hockeynationerna Danmark och Norge. Man häpnar, naturligtvis.
Och om man ändå försökte gå på offensiven i de matcherna, då lär försvarstänket var än mer påtagligt idag.

För nu väntar Sverige. Sverige med en monsteroffensiv från första till sista kedja.
Mårts har under turneringen inte varit helt tillfreds med hur Sverige agerat i egen zon. Med all rätt. Slarvigt agerande (nonchalans) och bitvis bortdömda av någon tomte till domare som fått plånboken fylld av rubel innan matchstart.

Det är väl också synd att påstå att våra målvakter rosat marknaden hittills.
Men! Nollan mot Italien var säkert nyttig och för headcoach Mårts del så var nog den nollan mer viktig än de gjorda målen. Vilket också gäller herrn i kassen, naturligtvis. En nolla är en nolla, oavsett motstånd.

Och det är naturligtvis bara att jobba på på samma sätt. En solid defensiv ger till slut som bekant en offensiv med resultat.
Samma noggrannhet i försvarsspelet ikväll, och det vore ett smärre under om Lettland nu helt plötsligt skulle snubbla in två mål - när de gjort NOLL på sex perioder mot Norge och Danmark.
"Att köra fast" är något som numera är synonymt med Lettland.

1,72 - Heja!

This is the stats tab
This is the post tip