Speltips: Örebro - AIK

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-05-16 19:00
Land: Sverige
Liga: All
Odds: 2.20
Tips: 2
Som de flesta andra lag så har jag även följt dessa lag väldigt hårt i årets Allsvenska. De matcher som jag inte lyckas se "live" har jag försökt följa upp efteråt för att få så stort grepp om samtliga lag som möjligt i år. Ännu mer än tidigare, om möjligt.

Och därför slås jag faktiskt av det höga bortaoddset i den här matchen. Av flera olika anledningar.

Om vi börjar med AIK så vill jag inte börja prata om någon avvikande form trots att laget bara har tagit 1 poäng på två matcher. Dels har det varit två tuffa matcher i form av ett ovisst 08-derby. Och den matchen följdes upp med den, i dagsläget, tuffaste bortamatch på Borås Arena borta mot Elfsborg.

I derbyt fick AIK något turligt med sig en poäng, det är det inget snack om. Men i Borås fick man faktiskt något oturligt med sig ligans första förlust hittills. Faktum är att AIK lyckades skaka Elfsborg rejält på bortaplan och var flera gånger om på väg att ta ledningen innan David Elm, på typiskt Elfsborgsvis i år, lyckades styra in en nick i mål. Ett mål som visade sig bli matchens enda.

Men AIK gjorde som sagt en stark match där och det bör vara något som Alm och gänget tar med sig till den här matchen. Och AIK har varit ruskigt bra på bortaplan i år. Inför matchen mot Elfsborg hade AIK tre raka bortasegrar följt av en oavgjord och jag tycker att AIK's spel är väl anpassat för att spelas just på bortaplan.

AIK har en oerhört trygghet i spelet och Alm har uttryckligen både visat och sagt att det är poängen som är det viktigaste. Inte hur de kommer.

AIK är mästare på att vinna med 0-1 och det är inget som de skäms för att göra. Dessutom verkar det som att supporterns har accepterat att det är den typ av spel som kommer att innebära bäst placering i tabellen och buar därmed inte ut laget för att de inte spelar landets vackraste fotboll.

Örebro å sin sida har varit en ren och skär katastrof i år. Och då syftar jag inte bara till den senaste matchen där det blev 3-0 i baken borta mot IFK Norrköping. Hela säsongen har varit en pina för alla ÖSK:are och den tesen stärktes bara ytterligare i senaste matchen där spelarna såg lamslagna ut.

Sixten Boström verkar inte ha något botemedel för att stoppa raset och jag är rädd för att ÖSK kommer att spela i Superettan nästa år om inget drastiskt händer med deras spel.

Egentligen har Örebro en mycket bättre trupp än vad laget har visat hittills, men så länge jag inte ser tendenser till bättre spel (oavsett om det blir poäng eller inte) så kommer jag att fortsätta gå emot laget. I alla fall till dess att oddsen slaktas totalt.

AIK är enligt mig det klart bättre laget här av vad jag har sett lagen prestera hittills i Allsvenskan. Dessutom har Örebro otroligt svårt att göra mål och möter här Allsvenskans stabilaste försvar.

Det kan nämnas att lagen har gjort lika många mål framåt (vilket är anmärkningsvärt i sig) men det är stor skillnad på lagens antal insläppta mål. Örebro har släppt in hela 17 mål på 7 matcher medan AIK har 5 insläppta mål på 9 matcher.

Min känsla här är att AIK kommer att göra minst ett mål (kanske till och med två) idag och att ÖSK får svårt att hitta rätt bakom AIKs försvar och målvakt.

Oddset på AIK lockar verkligen till spel idag efter att ha sett Örebros senaste insatser och därför plockar jag 2.20 direkt.

Jag har också en känsla för att det blir 0-2 i den här matchen, leta efter högsta oddset på det spelet om ni vill rygga. Det bör ge uppemot 10 gånger pengarna om min känsla stämmer. Det kan vara värt en chanspeng på det också. Hittar jag 10.00 eller mer så kommer åtminstone jag slänga in en liten chanspeng på det resultatspelet.

//Amrish
  Örebro - AIK
Spela på Speltips Örebro - AIK
Amrish - 16 Maj 2012 - 02:06
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
BajenWolves - 2012-05-16 05:34

Under2,5@1,61 måste ju vara dagens bästa dubbelvirke!? aik&under 2,5@4ggr singelspelas.


Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:45  Jeong + Shibaev
Bordtennis - World cup - Dubbel
1.81
21:00  West Ham - Brighton
Fotboll - Premier League - 1
1.85
01:00  Pacers - Trail Blazers
Basket - NBA - 2 hcp -3,5
1.90
02:00  Winnipeg - Minnesota
Ishockey - NHL - 1 money line
1.80
16:00  Stoke - Bournemouth
Fotboll - Premier League - 1
2.17
18:30  Valencia - Sevilla
Fotboll - La Liga - 1
2.00
20:45  Napoli - Inter
Fotboll - Serie A - 2 asian hcp +1,0
1.88
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65
20:45  Lazio - Cagliari
Fotboll - Serie A - 1, asian hcp -1,5
1.80

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming