Speltips

Speltips EM Vinnare

Sport: Fotboll Spelstopp: 2012-06-08 18:00 Spela här

Speltips EM Vinnare
Land: Europa Liga: EM
Odds: 8.00 Speltips: Holland
2012-06-08 18:00 EM Vinnare Holland 8.00 mr_england

Efter att ha gått igenom samtliga lags EM-trupper har jag fastnat för oddset på Holland att vinna EM. Visst är favoriterna Spanien och Tyskland bra men då Spanien känns lite sämre än tidigare och jag inte litar helt på Tysklands nya generations vinnarmentalitet blir Holland mitt val.

Holland och Tyskland känns ganska likvärdiga vad gäller lagens styrkor och svagheter. Båda lagen har väldigt bra mittfält och anfall men har sin svaghet i defensiven. Då jag jämför lagens trupper känns Holland lika bra som Tyskland och då Holland kan spelas till 8.00 och Tyskland till 4.00 är valet givett. Enligt min åsikt är det ett större värde i oddset på Holland än favoriterna Tyskland och Spanien.

Holland kom tvåa i VM i Sydafrika 2010 då man bland annat slog ut Brasilien och Uruguay men förlorade mot Spanien med 1-0 i finalen. Holland vann EM-kvalgruppen enkelt före Sverige. Holland förlorade visserligen borta mot Sverige men då gällde matchen ingenting för Holland och man hade redan vunnit gruppen.

Holland har som sagt ett väldigt bra mittfält och anfall. På mittfältet har man bland annat Robben, van der Vaart, Sneijder, Afellay, van Bommel och de Jong. Inte illa! Anfallarna är inte mycket sämre då man kan välja mellan van Persie, Huntelaar, Kuyt mm.

Försvaret är kanske inte lika glamoröst som övriga lagdelar men för den sakens skull inte dåligt. Dessutom har man duktiga målvakter att välja bland och nyttige de Jong är en bra hjälpreda i defensiven. Holland visade också i VM att man inte har några problem med att spela defensivt och lite grisigt om det behövs.

Hollands EM-trupp:

Målvakter:
Tim Krul (Newcastle), Maarten Stekelenburg (Roma), Michel Vorm (Swansea).
Försvarare:
Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Wilfred Bouma (PSV), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Malaga), Gregory van der Wiel (Ajax), Jetro Willems (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord).
Mittfältare:
Ibrahim Afellay (Barcelona), Mark van Bommel (Milan), Nigel de Jong (Man City), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham), Arjen Robben (Bayern München).
Anfallare:
Klaas Jan Huntelaar (Schalke), Luuk de Jong (Twente), Dirk Kuyt (Liverpool), Luciano Narsingh (Heerenveen), Robin van Persie (Arsenal).

Holland har hamnat i en tuff grupp tillsammans med Tyskland, Danmark och Portugal. Danmark och Portugal ska man dock slå och tyskarna är inte på något sätt omöjliga. Lagen som går vidare från den här gruppen har dessutom en på papperet lätt kvartsfinal då man ställs mot ettan eller tvåan från grupp A (Polen, Ryssland, Grekland, Tjeckien). Jag tror på Holland. I mitt tycke har Holland minst lika stor chans som Spanien och Tyskland att vinna EM och då smakar 8 gånger pengarna riktigt bra. Holland är min EM-vinnare!

Spel: Holland vinner EM – odds 8.00 bet365

Motståndarna:
Spanien är favoriter. Den här gången tror jag dock inte på Spanien då de har problem med skador och formsvaga spelare i offensiven. Defensivt saknas dessutom troligtvis Puyol. Spanien är ändå bra men jag tycker inte det finns något spelvärde i det låga favoritoddset.

Tyskland har varit på gång under flera år och har många bra spelare. Tyskland är riktigt vassa offensivt men imponerar inte lika mycket defensivt. Tyskland har gjort det bra i de senaste mästerskapen men har svikit i de avgörande matcherna. Tillfälligheter eller har den nya generationen tappat den där gamla hederliga tyska vinnarmentaliteten? Lahm och Schweinsteiger är de två största spelarna i Tyskland och de senaste sex åren har dessa två spelare förlorat två VM-finaler, en EM-final och två Champions League-finaler... Tyskland går långt men till ett odds runt 4 gånger pengarna står jag över.

Någon gång ska väl England lyckas? Ja kanske, men inte den här gången. Rooney är avstängd de två första matcherna och Roy Hodgson som förbundskapten imponerar inte. Hodgson har redan gjort en del konstiga saker sedan han tillträdde som förbundskapten och de engelska journalisterna väntar bara på att få sätta kniven i honom så pressen på Hodgson är enorm. Normalt sett har England bra spelare på papperet men får inte till det som lag. Den här gången tycker jag inte ens England ser speciellt vassa ut på papperet. England vinner inte EM.

Frankrike har många bra spelare men har svårt att få någon harmoni i truppen. Nu ser det dock bättre ut. Frankrike kan gå långt men jag tror ändå inte det räcker till guld.

Italien är inte som förr. De har några bra spelare men om man jämför Italiens trupp med de bästa lagens trupper räcker de inte till. Jag tror inte på Italien.

Portugal har Cristiano Ronaldo. I mitt tycke världens bästa fotbollsspelare. I övrigt är inte Portugal tillräckligt bra och stabila för att gå hela vägen i en lång turnering. Det skulle dock inte förvåna mig om de överraskar i gruppspelet då de har kapacietet att slå vilket lag som helst i en enskild match. Tyskland och framförallt Holland får se upp här!

Övriga är chanslösa…

mr_england - 20 Maj, 2012, 04:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Hantzy - 2012-05-29 08:24:11

Tyskland i mästerskap är ett helt annat lag än det som visas upp i träningsmatcher och kval, visst finns det frågetecken i defensiven men Neuer och Lahm kommer ge det ett helt annat lugn än det vi såg mot Schweiz. Sen Har jag frågetecken för Holland, hur bra form kommer egentligen Robben och Sneijder vara i? Dom har ju liksom inte sett sådär fantastiska ut på sistone.

Lirarn - 2012-05-23 16:00:22

Klockren rek! Även Holland att ta sig till Semi 2,25 @ bet365 är ett bra spel?

Dolce1 - 2012-05-22 00:17:36

Såg att Titanbet erbjuder pengarna tillbaka om Spanien vinner EM och man har bettat på ett annat land som vinnare, har inte kollat deras odds men kan ju absolut vara tänkvärt...

flaxy - 2012-05-21 22:55:27

mr_england: Jaha okej! Det kan man ju tycka är lite dåligt av ett så pass stort spelbolag som Bwin faktiskt är. Hur svårt kan det vara att rätta till den svenska översättningen liksom?

Tack för informationen! Kommer att avstå bet på detta samt skicka ett argt mail till Bwin .

mr_england - 2012-05-21 18:00:31

flaxy: Tyvärr verkar det som om Bwin gjort fel då de översatt den här marknaden till svenska. De erbjuder 8.00 - samma odds som bet365 på Holland att vinna EM. Det skulle därför vara oerhört konstigt om man även fick 8.00 på Holland att nå finalen.

Jag kollade upp det här på deras engelska sida och de har översatt "Will the Netherlands win Euro 2012" till "Kommer Holland till final Euro 2012" av någon märklig anledning.

När något verkar för bra för att vara sant är det ofta det. Tyvärr har Bwin gjort fel och de kommer inte betala ut pengarna oavsett vad det står på den svenska sidan så det är ingen ide att spela i tron av att man kommer få 8 ggr enbart på Holland att nå final. Tyvärr är det så det funkar.

flaxy - 2012-05-21 15:44:52

mr_england: Bwin har ett mycket generösare spel; "Kommer Holland till final Euro 2012? - Ja" till ett odds på 8,00. Holland behöver alltså bara kvalificera sig till final och inte vinna hela mästerskapet.

Ligger under Fotboll EM 2012 EM 2012

Jag registrerade mig här enbart för att skriva just denna kommentar. Hur snäll är inte jag?

Capitano - 2012-05-20 23:50:45

Tyvärr Robben är jinx, han kan inte vinna!

dhurst - 2012-05-20 19:05:06

tycker knappast Tysklands vinnarmentalitet går att tvivla på. vann alla matcher om jag minns rätt i kvalet och med det helt klart bästa mittfältet i em och får lämna många bra spelare på bänken som kan komma in och svänga matchen till tysklands fördel. tvivlar på ytterbackarna men mittlåset blir antagligen hummels och badstuber 2 jävligt grymma mittbackar. kommer helt klart gå in på tyskarna i detta

Miracle - 2012-05-20 08:18:01

Har tänkt spela samma spel, hoppas vi vinner "fullt med cash mannen" ;)