Speltips: IFK Göteborg - Kalmar FF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2012-05-24 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.90
Tips: över 2,5 mål
Imorgon spelas de fyra sista matcherna i Allsvenskan innan det blir Sommaruppehåll och det uppehållet kommer något tidigare i och med att det är mästerskapsår i år.

Spelet som jag har fastnat för är att det blir över 2,5 mål i kris-mötet mellan IFK Göteborg - Kalmar FF.

IFK Göteborg har två backar borta till den här matchen. Dyrestam har varit skadad en hel del i år så det behöver inte ses som något större avbräck, men det är det ändå. Min gissning är att Logi tar hans plats på vänsterbacken. Däremot är det lite tyngre att de saknar Hjalmar Jonsson som mittback och som jag ser det så står det mellan Philip Haglund och Jakob Johansson om vem som tar den platsen. Här gissar jag att Haglund bildar mittbackslås ihop med Waehler. Jakob fick förvisso beröm för hans inhopp på den positionen i derbyt mot GAIS, men Haglund har spelat mittback tidigare i år och känns närmare den platsen. Speciellt eftersom han inte har varit jättebra på centrala mittfältet.

Kalmar FF har varit skadeskjutna länge under säsongen och även om det ser något bättre ut på den fronten jämfört med tidigare i säsongen så finns det mycket att önska i KFF.

Vad gäller statistiken så finns det två saker som brukar inträffa när dessa lag möts. Dels brukar det vara kraftig fördel IFK Göteborg i Göteborg och dels brukar många av matcherna sluta målrikt. IFK har vunnit 5 raka matcher i Allsvenskan hemma mot Kalmar FF (förlorat någon däremellan i cupen) och det är mycket som talar för IFK även imorgon.

Kalmar FF genomlider just nu en kris och de får det inte att fungera. Känslan är att stämningen i laget inte är den bästa och spelare/ledare verkar inte må bra.

Egentligen är krisen minst lika stor i IFK Göteborg, men skillnaden där är att man åtminstone spelar bra emellanåt och att det finns en tro på laget. Det verkar det inte finnas på Kalmar FF just nu.

Detta är två lag som har släppt in en hel del mål i årets allsvenska. IFK Göteborg och John Alvbåge har t.ex otroligt svårt för att hålla nollan i år. Det rinner väldigt sällan iväg för blåvitt, men de har bara hållit en nolla på 11 matcher. Sett till laget och förväntningarna är det mycket dåligt att bara ha hållit en nolla på 11 försök (hemma mot GIF Sundsvall 2-0).

Samtidigt gör IFK Göteborg allt som oftast mål framåt. Återigen är det bara en match som IFK Göteborg inte har gjort mål framåt i under de 11 spelade matcherna (1-0 mot Elfsborg) så det finns ändå någon form av stabilitet i IFK även om de själva och fansen antagligen hade hoppats på fler poäng.

Kalmar FF släpper också in en hel del mål bakåt. Kalmar FF har bara två hållna nollor i år (Sundsvall i premiären och sen Ösk i åttonde matchen. Båda gångerna 0-1). Senast blev det t.ex hela tre insläppta mot Åtvidaberg där det såg riktigt jobbigt ut för Kalmar FF.

Detta ihop med att lagens inbördes möten brukar sluta målrikt här i Göteborg gör att jag tycker att 1.90 i odds på minst 3 mål i matchen blir ett väldigt vasst spel.

Känslan är att båda lagen gör minst varsitt mål framåt och att IFK Göteborg gör minst 2 mål i matchen. Minst 2-1 alltså om min känsla stämmer. Utgångstipset är 3-1.

//Amrish
  IFK Göteborg - Kalmar FF
Spela på Speltips IFK Göteborg - Kalmar FF
Amrish - 24 Maj 2012 - 04:03
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
01:00  Columbus - Tampa Bay
Ishockey - NHL - 2 money line
2.20
02:30  Raiders - Chiefs
Amfotboll - NFL - 2 hcp -2,5
1.78
04:30  Lakers - Clippers
Basket - NBA - 2 hcp -5.0
1.90
14:00  Seppi - Dzumhur
Tennis - ATP Moskva - Seppi
2.20
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
20:00  Verdasco - Anderson
Tennis - ATP Stockholm - Verdasco
3.20
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming