Speltips

Speltips Sundsvall - MFF

Sport: Välj sport Spelstopp: 2012-05-24 19:00 Spela här

Speltips Sundsvall - MFF
Land: Sverige Liga: Allvsenskan
Odds: 1,80/1,66 Speltips: 1X/Båda lagen göra mål
2012-05-24 19:00 Sundsvall - MFF 1X/Båda lagen göra mål 1,80/1,66 Mikel

Jag hade planerat att få ut den här reken vid tio-tiden igår kväll. Det gick som det gick med det. Därefter var tanken att få ut den vid lunch tid idag. Det gick som det gick med det. De sista veckorna i skolan innan ledigheten brukar vara extremt jobbiga. Inget undantag den här gången, och tidsoptimist som jag är börjar jag med uppgifterna i det sista laget.

Men nog om det. Nu ska jag äntligen kunna få ut den här reken. Det är oerhört bittert att dagens omgång i Allsvenskan blir den sista på ett bra jävla tag framöver. EM kan vara trevligt att titta på, men inget slår Allsvenskan. Det känns sinnessjukt att skriva så, men det är vad jag tycker. Allsvenskan är underbar.

Matchen som jag inriktar mig allra mest på är den uppe i Norrland mellan GIF Sundsvall och Malmö FF. Här tycker jag att bolagen är rätt så snett på det. Malmös bortaspel den här säsongen och faktiskt varit bedrövligt. Vi kan bryta ner det och gå igenom match för match.

Häcken, 5-0, förlust – Inget att diskutera om. Klasskillnad i den här matchen.

Djurgården, 2-3, vinst – Här gör man en grym första halvlek och har en stabil 2-0 ledning. I andra halvlek tappar man ALLT och under den här perioden kan Djurgården reducera OCH kvittera. Man lyckas vinna genom en stark slutforcering.

Norrköping, 3-2, förlust – I den här matchen gör man en medioker insats. Man förtjänade förvisso inte att förlora, och i ärlighetens namn kunde man åkt hem med tre poäng då man faktiskt blev rejält bortdömda i den här matchen.

Mjällby, 2-2, oavgjort – Påminner extremt mycket om matchen mot Djurgården. En bra första halvlek där man skaffar sig en 2-0 ledning, för att i andra halvlek fallera helt och hållet. Här lyckas man inte ens komma med en slutforcering utan Mjällby var i slutminuterna nära att få in ännu en boll.

Göteborg, 2-2, oavgjort – I den här matchen släpper man till extremt mycket målchanser. Eller ja, det har man i och för sig gjort i alla bortamatcher. Man gör precis som mot Norrköping en medioker insats och ska vara tacksamma över att Alex Nilsson lyckades få in 2-2 i slutskedet av matchen.
Det är inte enbart så att Malmö har bjudit på målrika matcher utan i de olika bortamatcherna har man hamnat i olika svackor. Jag tror att det kan bero på underskattning eller avslappning. För när man hamnar i dessa svackor är man FRUKTANSVÄRT värdelösa. Mot Häcken var man värdelösa hela matchen. Mot Mjällby och Djurgården gick man ner sig under två perioder och då kom det totalt fyra mål.

Hemmaspelet har kommit igång. Man gjorde en magnifik insats mot Helsingborg och därefter lyckades man slå Elfsborg. Dessförinnan oavgjort mot Gefle (0-0) och segrar och mot Syrianska och Kalmar.
Till den här matchen får de klara sig utan både ytterbackarna Miiko Albornoz och Ricardinho, avstängda. Wilton skadade sig mot Göteborg och är inte tillgänglig. Erik Friberg, som förvisso inte påtänkt som en startspelare, är troligen borta han med.

Ersättare till ytterbackarna lär bli två herrar som precis kommit tillbaka ifrån skada. De har varit borta från spel i någon månad, och varit tillgängliga för spel sedan en-två veckor tillbaka och nu får båda två hoppa in från start.

Förvänad MFF-elva:

Dahlin
Vinzents, Andersson, Jansson, Halsti
Hamad, Pekalski, Thern, Durmaz
Larsson, Raneige

Så här säger hemmalagets tränare, Sören Åkeby, till lagets hemsida:

” Vi har en stor revanschlust just nu. Vi vill ha revansch för förlusten senast mot Elfsborg då jag tycker att vi inledde bra men och hade våra chanser. Istället gjorde de mål och det såg ut som att huvuden åkte ner lite på killarna då vi kom i underläge och då tog de över matchen. Med lite tur hade vi fortfarande kunnat vara med i matchen om vi gjort mål på ett friläge bland annat men på det stora hela var Elfsborg bättre än oss och vann rättvist.

- Det har varit en tuff period med många matcher och det sliter på truppen eftersom vi inte har lika många spelare att gå runt på som många andra lag. Nu har vi bara en match kvar innan uppehållet och då ska vi se till att tömma ut allt som finns kvar i benen och ösa på mot Malmö för att vinna matchen.

- Vi kommer inte att ändra på vårt spel när vi möter Malmö utan vi spelar likadant oavsett motstånd. Vi vill vinna alla matcher.”

Jag ska direkt säga att jag inte har lika vass koll på Sundsvall. Jag såg laget mot AIK och då gjorde man en riktigt bra insats. Men av vad jag har förstått så har man som MFF blandat och gett. Till den här matchen får man tillbaka David Myrestam som varit skadad, och dessutom kommer lagets stjärna, Ari Skulasson, in i startelvan igen efter varit avstängd i förra matchen. Saknas gör dock Robert Lundström som blev utvisad senast.

Sundsvalls senaste fem matcher:

Allsvenskan Sundsvall vs. Elfsborg F - 0:3


Allsvenskan GAIS vs. Sundsvall V - 1:2


Allsvenskan Gefle vs. Sundsvall O - 0:0


Allsvenskan Sundsvall vs. Helsingborg F - 0:1


Allsvenskan Göteborg vs. Sundsvall F - 2:0


Allsvenskan Sundsvall vs. Örebro V - 3:1

Berglund
Jonson, Danielsson, Ålander, Myrestam
Risholt, Skulasson, Walker, Holster, Helg
Eklund

För att summera det hela. Jag tror på att ett heltaggat Sundsvall kan ställa till med en hel del besvär för MFF vars bortaspel har varit under all kritik den här säsongen.

Jag spelar 1X till oddset 1,80. 4 units.
Båda lagen att göra mål till oddset 1,66. 6 units.

Mikel - 24 Maj, 2012, 17:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mikel - 2012-05-24 18:32:59

Det går inte att undervärdera betydelsen av Daniel Andersson i MFFs förvsar. Har gjort bra insatser den här säsongen och är som alla vet en otroligt stor ledare i försvaret.

Chanserna för mina spel ökade rejält i och med det här.

Mikel - 2012-05-24 18:31:58

Nej, han har inte lagt av helt och hållet. Han har spelat alla matcher utom en den här säsongen. Det var mot Häcken borta och då slutade det med 5-0 förlust. Det har varit tänkt att han ska starta den här matchen men drabbats av någon skada/sjukdom.

Absolut - 2012-05-24 18:24:18

Daniel Andersson har lagt av inför året och har hoppat in några matcher för att hjälpa till då det vart skador!

Mikel - 2012-05-24 18:10:11

Startevlor presenterade.

Dahlin - Vinzents, Jansson, Sudic, Halsti - Hamad, Thern, Pekalski, Durmaz - Larsson, Ranégie.Daniel Andersson saknas i mittförsvaret. Enormt avbräck!!

Absolut - 2012-05-24 17:43:26

Bra rek måste jag säga även fast jag tror det blir tvärtom i denna match! Gif har tagit mycket poäng, MEN, dom har mött lag som inte alls imponerat och det lag som förlorat på löpande band som man mött i inledningen. T ex Örebro, som går den största kräftgången i svensk historia, Gefle som har så enormt svårt att göra mål, Gais har jag inte så mycket att säga om, Göteborg som inte har imponerat trotts sina nyförvärv, men som kanske kommer igång så smått nu, Helsingborg är väl heller inte formtoppad för tillfället, sen Elfsborg är väl inget att snacka om! Malmö vinner relativt enkelt idag! Tyvär för GIF och patronerna!