Spelmässigt sett var gårdagen en succé. Mina två rekar satt till 1,66 och 1,80.

Nu undrar jag vad ni gjorde den tolfte maj. Det vet ni såklart inte. Men ni kan - om ni vill - komma ihåg dagen som dagen då FC Skandeborg säkrade uppflyttning från Danmarksserien (grupp 3) till divison 2. Vad är FC Skandeborg för en förening då?

Genom en snabb Google-sökning kan jag konstatera att det är en förening som bildades 2006. Det var genom en sammanslagning av klubbarna HI Skandeborg och Skandeborg Boldklubb 1898 som självaste FC Skandeborg blev till verklighet.

Den här säsongen kan vi snabbt konstatera att det har gått över all förväntan. Nu har jag förvisso inte koll på hur målsättningen rådde inför säsongen men ta en titt på den här raden så förstår ni vad jag menar:

1. Skandeborg 21 19 2 0 58 20 +38 59

Alltså. Skandeborg har endast tappat fyra poäng den här säsongen, varav två av dem på hemmaplan.

Ikväll möter man Hobro 2 som ligger betydligt länger ner i tabellen. Först på nionde plats finner man Hobro.

9 Hobro IK 2 21 7 4 10 31:39 -8 25
10 Aarhus Fremad 2 21 5 6 10 23:45 -22 21

Den sista tiden har man dock lyckats få igång maskineriet men det gäller först och främst på hemmaplan. Om vi tittar på de senaste nio matcherna för Hobros del har endast en slutat med seger. Det var mot hopplösa Tjörring..

Jag ska genast tillägga att man just nu har fem matcher utan förlust, vilket givetvis är starkt. Men när det vankas bortaspel är man som sagt svaga och när FC Skandeborg står på andra sidan tror jag inte att man kan stå emot.

Tanken slår säkerligen er att Skandeborg är klara för uppflyttning, och därför inte skulle plocka tre pinnar idag. Men det vill jag genast vifta botr genom att påstå att klasskillnaden är så pass stor mellan de här lagen. Framförallt när man spelar på hemmaplan är det inte särskilt svårt att fortsätta på den inslagna vägen och plocka tre-poängare..

Därför kör vi Skandeborg-seger @ 1,70. Insatsen är 4 units OCH glöm inte att följ mig på Twitter @Mikelbetting

This is the stats tab
This is the post tip